Eerste schaakronde ‘Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek’ begonnen

SLIEDRECHT – De eerste ronde van het ‘Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek’, georganiseerd door Schaakvereniging Sliedrecht is donderdag 17 juni 2021 gespeeld met maar liefst achttien partijen. Het toernooi is ‘gesloten’ omdat alleen leden van de organiserende vereniging mee mogen spelen.

Slechts één speler wist de traditie te breken. Maarten Hartkoren (foto) speelde tegen Bert Dobber een prima partij en wist zijn tegenstander dusdanig te verrassen dat hij het punt meteen kon bijschrijven. Een mooie opsteker voor het jeugdtalent, dat ook tijdens het online toernooi liet zien steeds beter te gaan schaken. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Door de afstandsregels zou er bij grote opkomst misschien te weinig ruimte in de speelzaal zijn en is er voor deze, hopelijk éénmalige, variant gekozen.

Sterke speler
In een toernooi met Zwitserse indeling is het traditie dat de eerste ronde wordt gestart met partijen van een sterkere tegen een iets minder sterkere tegenstander. En het is ook traditioneel dat de sterkere speler dan wint. Bij zeventien van de achttien partijen was dit ook het geval.

Kennis te kort
Van de nieuwkomers wist Jeroen Brandsma meteen tot scoren te komen tegen Leo Koppelaar, maar moest Rien Lodder zijn koning omleggen tegen Arco van Houwelingen. Ook de van de jeugd overgekomen Ricardo Veen en Willem Theunisse speelden goede partijen, maar kwamen nog wat kennis te kort om meteen tot scoren te komen.

Tegen elkaar
In de tweede ronde donderdagavond 24 juni 2021 worden de winnaars en verliezers van de eerste ronde onderling tegen elkaar ingedeeld en stromen de afwezigen uit de eerste ronde in.

1 gedachte over “Eerste schaakronde ‘Gesloten Kampioenschap van de Drechtstreek’ begonnen”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld