Sliedrechts Museum krijgt na coronasluitingsperiode officiële heropening

SLIEDRECHT – Na een lange periode van lockdown vanwege de coronapandemie gaat het Sliedrechts Museum woensdag 23 juni 2021 weer open. Burgemeester Jan de Vries (CDA) verricht om 14.00 uur een officiële heropening. 

In de periode dat het Sliedrechts Museum gesloten is geweest, is niet stilgezeten. Het dak van het nieuwbouwdeel is voorzien van zonnepanelen en de toenmalige Raadzaal heeft een ventilatiesysteem dat voldoet aan de eisen van deze tijd. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Na de heropeningshandeling wordt de burgemeester door het museum getrakteerd op een korte film, die in de corona-periode is gemaakt van de expositie ‘Naar de dokter’, een tentoonstelling over de geschiedenis van de gezondheidszorg in Sliedrecht. Gedurende de zomer is deze nog te zien in het museum. Daarna gaat de burgemeester in gesprek met de vrijwilligers over hun werkzaamheden.

Andere exposities
In de oude Bodekamer is de tijdelijke foto-expositie ‘Ons kent ons’ ingericht; Foto’s van passanten in de Kerkbuurt in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Ook de voorbereidingen voor de expositie over voormalig theater De Bonkelaar zijn in volle gang. Naar verwachting zal deze in het najaar worden geopend. Het Sliedrechts Museum is vanaf woensdag 23 juni 2021 weer elke woensdag,- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 – 17.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld