‘Eenvoudige overwinning voor Merwede’

SLIEDRECHT – Zaterdag 16 april 2016 speelde Merwede een thuiswedstijd tegen EKVA uit Almere. Met nog vijf wedstrijden te gaan, staat Merwede nog steeds op de eerste plaats. Om de koppositie te behouden was het zaak om de punten in Sliedrecht te houden. Dat lukte. De scheidsrechter gaf het eindsignaal bij een stand van 22-8. Over deze uitslag berichtten we al eerder op de website Sliedrecht24.

Volgens de club speelde Merwede prima en stond verdedigend als een huis. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Merwede begon goed aan de wedstrijd. De thuisploeg liet zien dat het de betere ploeg was van de twee en liep snel uit naar een 7-1 voorsprong.  Ook tijdens de rust was er een voorsprong van 6 punten. Beide ploegen zochten de kleedkamers op bij een stand van 10-4.

Voorsprong
In het begin van de tweede helft kon EKVA de schade beperken en wist zelfs de achterstand te verkleinen naar vier punten (12-8). Het achtste doelpunt van EKVA bleek later ook het laatste doelpunt dat de gasten uit Almere wisten te maken. De Merwedianen liepen steeds verder uit. Anne Marie Mosterd en Christy Redelijkheid kwamen in het veld voor Jolanda Redelijkheid en Iris van Eijl. Deze wedstrijd scoorden Kevin van Beest (9x),  Iris van Eijl (5x), Tessa Visser, Steven Bakker en Ramon van Meeteren (2x) en Simone de Graaf en Robbert Bakker (1x).

Uitwedstrijd
Zaterdag 23 april 2016 speelt Merwede een uitwedstrijd tegen Korfbalvereniging HKC uit Hardinxveld-Giessendam. HKC is nog de enige concurrent en staat twee punten achter Merwede. Het belooft volgens de club een topper te worden. De wedstrijd begint 15.30 uur.