Ds. Mink viert 40-jarig ambtsjubileum tijdens speciale kerkdienst

SLIEDRECHT – Er komt zondag 4 juni 2023 een jubileumdienst in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131. Predikant Gert Mink viert dan het 40-jarig ambtsjubileum. De dienst begint om 09.30 uur. Daaraan werkt ook het Projectkoor Sliedrecht mee onder leiding van dirigent-musicus Martin Zonnenberg. 

Ds. Gert Mink op de kansel in de Grote Kerk. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Medewerkenden tijdens de jubileumdienst zijn naast het Projectkoor Sliedrecht Kathelijn van Dongen (sopraan), Marjolein de Wit (fluit), Laura van der Stoep (viool), Jeroen Rekké (contrabas), Arjan Versluis (orgel) en Mark Brandwijk (piano).

Oefenen koor
Er staat een aantal repetities gepland van het Projectkoor Sliedrecht op woensdag van 20.00 – 21.30 uur, te weten 19 april 2023, 3 mei en 31 mei 2023. Kosten voor deelname bedragen € 20,– p.p. Op het repertoire staan o.a. Laudate Dominum, Lead me Lord, Dank sie Dir Herren en verschillende Israëlliederen. Aanmelden voor het Projectkoor Sliedrecht kan door een e-mail te sturen onder vermelding van ‘uw stem’ naar: projectkoorsliedrecht@gmail.com

Studie
Mink is in 1958 in Amsterdam geboren en studeerde aan de Vrij Universiteit in de hoofdstad theologie. Hij is gespecialiseerd in kerkgeschiedenis. Na zijn doctoraal examen werd hij dominee in Arnemuiden. Later stond hij in Katwijk aan Zee, Kampen en Maasdijk. In 2010 werd hij dominee van de Protestantse Kerk in Nederland (Gereformeerd) in Herwijnen. “Ik houd van studeren. In 1995 ben ik gepromoveerd op een proefschrift met de titel ‘Op het tweede plan. Evangelisten in Nederland in de tweede helft van de negentiende eeuw.’ Ook houd ik van schrijven. Diverse bijdragen over kerkhistorische onderwerpen heb ik geleverd aan tijdschriften. Bovendien werkte ik mee aan bijbelstudieboeken en meditatiebundels. Bijbeluitleg is mijn passie. Die geef ik onder meer gestalte in preken, catechese en bijbelstudiekringen”, aldus Mink eerder bekend. Net voor de kerst van 2016 nam Mink het beroep aan van de Hervormde Gemeente in Sliedrecht. Kort daarvoor maakte een groot deel van de gemeenteleden al kennis met hem en zijn vrouw Gisela.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld