Door afsluiting deel snelweg A15 ‘polderweg’ N214 naar Papendrecht erg druk

SLIEDRECHT – Op de omleidingsroute over de provinciale weg N214 stond zaterdagmiddag 9 november 2019 richting Papendrecht een lange file. Tot maandag 11 november 2019, 05.00 uur, kan er vanwege werkzaamheden geen gebruik worden gemaakt van de snelweg A15 Gorinchem richting Rotterdam, tussen knooppunt Gorinchem en Papendrecht (N3/N214). De weg is sinds vrijdagavond 8 november 2019 dicht.

Het beeld van zaterdagmiddag 9 november 2019. Op plaatsen tussen Sliedrecht en Papendrecht op de N214 reed het verkeer stapvoets. Tijdelijk is de snelweg Gorinchem richting Rotterdam dicht vanwege werkzaamheden en dus werd omgereden.  (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De toeritten naar de snelweg richting Rotterdam zijn geblokkeerd bij Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht-Oost en Sliedrecht-West, zodat niemand de weg naar de snelweg kan pakken.

Omleiding
Verkeer vanuit Nijmegen richting Gorinchem kan gebruik maken van de A27 en de afslag Noordeloos naar de N214. Of richting zuiden A27, naar knooppunt Hooipolder en dan via de A59 naar de A16 richting Rotterdam. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Verkeer vanuit Sliedrecht richting Rotterdam of Gorinchem wordt omgeleid via onder meer de provinciale wegen N482 en N214. De afsluiting leidt zaterdag 9 november 2019 op de route door de polder richting Papendrecht tot lange files. Lokaal verkeer wordt daarom vanwege de drukte geadviseerd binnendoor vanuit Sliedrecht via  de Ketelweg en Burgemeester Keijzerweg naar Papendrecht Randweg N3 te rijden. Ook binnendoor – in Sliedrecht over de Sportlaan en Parallelweg – was er veel verkeer.

Tekst gaat verder onder tweet.

Geen treinverkeer
Dan is er nog een andere afsluiting. Dit weekend rijden er ook geen treinen tussen Dordrecht-Sliedrecht en Sliedrecht-Hardinxveld-Giessendam. Vanwege geplande werkzaamheden aan de MerwedeLingelijn zet vervoerder Qbuzz daarom t/m zondag 10 november 2019 bussen in. 

5 gedachten over “Door afsluiting deel snelweg A15 ‘polderweg’ N214 naar Papendrecht erg druk”

 1. Als ik uit Nieuw Lekkerland komt met de auto en de provincialeweg N214 richting N3 sta vast met auto`s en ik wil naar Sliedrecht dan heb ik een probleem.
  Moet eerst achter de file aan sluiten die van uit Nieuw Lekkerland de rotonde op wil en de meeste gaan toch richting de N3 voor ik de rotonde over kan steken.
  Met file`s zijn die rotondes juist een ramp/ ellende mooiste is als er in midden een opstelstrook kom voor 1 auto.
  Als er file is dat er 1 auto daar kan staan zodat de rotonde voor de rest vrij blijft en dat hij dan rits met de auto`s van de zijweg als er weer ruimte is na de rotonde.

 2. Is toch prachtig fiets weer. Lekker erop uit en laat je autootje maar een keer staan.
  Fijne dag.

 3. N3 richting moedeloos mag een weg met 4 rijstroken worden dit ivm dat de a15 altijd vol staat

 4. Lekker goed afgestemd, bij calamiteit kan dit flinke problemen opleveren.
  Bij evaluatie lijkt me dit wel een serieus punt van aandacht!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld