Japans restaurant Oishi Fusion

Komend weekend geen treinverkeer op MerwedeLingeLijn

SLIEDRECHT – Er rijden komend weekend geen treinen langs Sliedrecht. Vanwege geplande werkzaamheden aan de MerwedeLingelijn van vrijdagavond 8 november t/m zondag 10 november 2019 zet vervoerder Qbuzz vervangende bussen in tussen Dordrecht-Sliedrecht en Sliedrecht-Hardinxveld-Giessendam.

Door werkzaamheden rijden er geen treinen over de MerwedeLingeLijn komend weekend tussen Dordrecht en Sliedrecht. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

De werkzaamheden betreffen volgens Qbuzz beveiligingsaanpassingen op het traject Kijfhoek-Zuid aansluiting – Lage Zwaluwe (voorbereiding ERTMS).

Bussen
Elk half uur rijden er bussen tussen: 971 Dordrecht en Sliedrecht vise versa. Deze stopt op Sliedrecht Baanhoek. 972 Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam vise versa. Deze stopt op Blauwe Zoom. Richting Dordrecht Stadspolders kun je reizen met stadsBuzz 3 en 5.

Stopt niet
De bushaltes in Sliedrecht, Blauwe Zoom en Hardinxveld-Giessendam bevinden zich aan de voorzijde van de treinstations. De bushalte in Dordrecht bevindt zich aan de achterzijde van het treinstation. De trein rijdt wel tussen Sliedrecht en Geldermalsen v.v. Deze trein stopt echter niet op Hardinxveld Blauwe Zoom.

Met hulpmiddel
Voor mensen met een rolstoel of scootmobiel verzorgt Qbuzz alternatief vervoer. Hier gebruik van maken? Bel dan minimaal twee uur van te voren met de klantenservice op tel. 0900 – 728 99 65. Reizigers met een scootmobiel nemen plaats op een gewone stoel conform de regels bij taxivervoer. Fietsen zijn niet toegestaan in de bussen.

Reisadvies
Vervoerder Qbuzz adviseert reizigers de meest actuele reisinformatie via de reisplanners te checken en geeft aan rekening te houden met extra reistijd. Reizigers moeten verder extra rekening houden met de laatste en eerste trein of bus, dit kan significant afwijken van de normale dienstregeling.

Weer normaal
Maandag 11 november 2019 vanaf ongeveer 05.00 uur zijn de werkzaamheden voorbij en rijden alle treinen volgens vervoerder Qbuzz weer volgens de normale dienstregeling.

2 gedachten over “Komend weekend geen treinverkeer op MerwedeLingeLijn”

  1. Gelukkig rijden de treinen Sliedrecht-Beesd v.v. wel voor een boswandeling in de heerlijkheid Mariënwaerdt. Een aanrader begin November! Meer info over de ERTMS implementatie op (hier stond een link, maar is niet toegestaan om reactie-red.) Er zijn inmiddels slechts €23.000.000 aan meerkosten geboekt. Dat kan best wel kloppen, de locomotieven die de wagons met niet ongevaarlijke stoffen hier vlakbij voorbijtrekken zijn overwegend zeer veroudert.

  2. Knap stukje coordinatie nu precies in die periode hier ook een stuk van de A15 afgesloten is. Maar gelukkig vaart de Waterbus hier in het weekend ook niet!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld