Japans restaurant Oishi Fusion

Honderden lopers melden zich voor jaarlijkse Bolderloop

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Op het terrein van ASVZ locatie Merwebolder aan de Touwbaan vond zaterdagochtend 9 november 2019 de zeventiende editie plaats van de ABC Bolderloop. Ruim 200 deelnemers gingen om 10.30 uur van start voor afstanden van 6 of 10 kilometer. De weersomstandigheden waren prima. Een herfstzonnetje, een temperatuur van rond tien graden en het was droog. 
 
Ruim 200 sportieve lopers gaan na het startschot op weg om een aantal ronden af te leggen over het met fraaie herfstkleuren getooide terrein van ASVZ locatie Merwebolder. Ondanks de af en toe dreigende lucht waren de omstandigheden perfect om de beide afstanden te volbrengen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Naast veel leden van Trimclub ABC liep onder andere ook een aantal Merwebolderbewoners met beide afstanden mee. Zij leverden ook een buitengewone prestatie.

Tekst gaat verder onder tweet.

Eigen tempo
Onder de deelnemers waren zowel beginnende lopers als prestatielopers. Ieder liep in zijn of haar tempo naar de finish, waar ze met een warm applaus werden verwelkomd. De afstand van 6 km werd bij de dames gewonnen door Saskia Kersbergen in een tijd van 24:04. Vier seconden sneller – exact 24:00 – was de winnende tijd van Edwin van Meerendonk bij de mannen. De 10 km werd bij de dames gewonnen door Marlon van den Bos in een tijd van 45:19. De winnende tijd van 39:13 op deze afstand was bij de mannen voor Kees Prins.

Tekst gaat verder onder tweet.

Van 9 tot 83 jaar
Naast de sportieve prestatie staat voor velen de sfeer en onderlinge gezelligheid voorop. Na afloop werden de lopers in ASVZ-restaurant De Roef getrakteerd op pannenkoeken. Tijdens de inspanningen werden alle deelnemers onderweg begeleid door ‘tempo-makende’ muziek van een van de bands van United by Music. De deelnemers varieerden flink in leeftijd. De jongste deelnemer was Tom Karens (9 jaar) en de oudste deelnemer was Jaap Kraaijeveld (83 jaar). De inkomsten van de Bolderloop waren ook dit jaar voor de afdeling Beweging van de Merwebolder, die de opbrengst gebruiken voor aanschaf van fitness- en krachttrainingapparatuur. 

3 gedachten over “Honderden lopers melden zich voor jaarlijkse Bolderloop”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld