Japans restaurant Oishi Fusion

Donk spreker op NOS Festival van het Nieuws

HILVERSUM / SLIEDRECHT – De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) viert feest en houdt zondag 10 januari 2016 een publieksdag met het NOS Festival van het Nieuws. Eén van de sprekers is NOS-journalist Peter Donk uit Sliedrecht. Hij werkt bij het NOS Journaal en vertelt over het tot stand komen van een tv-onderwerp. 

Journalist Peter Donk (Twitterfoto)

Zondag wordt een dag vol unieke kijkjes achter de schermen, meet-and-greets met de presentatoren en leuke activiteiten waarbij je zelf kan ervaren hoe het is om bij de NOS te werken. Kijkers, luisteraars en volgers zijn welkom op twee locaties in mediastad Hilversum: JT Bioscoop en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Veel interesse
Donk (49) werkt sinds 1985 voor programma’s van de landelijke omroep. In 2001 ging hij aan de slag bij het NOS Journaal. Daar deed hij o.a. eindredactie voor de tv-journaals, schrijft als redacteur teksten en monteert. Ook is Donk lid van NOS Ondernemingsraad. Hij legt in Beeld en Geluid op het Media Park uit hoe je een onderwerp maakt voor het achtuurjournaal. Op een groot scherm is te zien hoe hij zijn teksten maakt en monteert. Uiteraard vertelt hij over zijn veelzijdige werk en kunt u als bezoeker vragen stellen. Vanwege de grote belangstelling is Donk te vinden in de grote zaal van Beeld en Geluid van 11.00-11.45 uur en van 14.00-14.45 uur. Aanmelden is verplicht en u dient een legitimatiebewijs mee te nemen. 

Jubilea
Het NOS Journaal verbindt Nederland al 60 jaar met het nieuws. Op de radio brengt NOS Met het Oog op Morgen 40 jaar lang achtergronden en interviews. En voor kinderen is het NOS Jeugdjournaal alweer 35 jaar het meest bekeken nieuwsprogramma. Dinsdagavond 5 januari 2016 gaf de NOS een kijkje achter de schermen in het programma De Achterkant van het NOS Journaal. Het NOS Festival van het Nieuws is zondag 10 januari 2016 van 10.00 – 17.00 uur.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld