Japans restaurant Oishi Fusion

Oproep voor logeeradressen Roemeense koorleden

SLIEDRECHT – Wie wil één of twee Roemeense koorleden vier nachten onderdak met ontbijt aanbieden? Deze vraag stelt de Stichting Stedenband Orastië en Stichting Sliedrecht en Cultuur. Organisatoren van het ‘Korenfestival aan de Merwede’ op zaterdag 24 september 2016. 

Het koor Arhanghelii actief tijdens een internationaal concours in oktober vorig jaar in de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

De stichtingen willen opnieuw een koor uit Orastië naar Nederland halen. Voor 2016 is het veelzijdige gemengd koor Arhanghelii uitgenodigd. De leden, zo is de bedoeling, zullen bij gastgezinnen worden ondergebracht. De leden van het gemengd koor Arhanghelii zullen de dagen door actief zijn, tijdens een openingsconcert op vrijdagavond 23 september 2016, drie optredens op zaterdag 24 september 2016 tijdens het korenfestival en in een ‘vaarwel’ op zondag 25 september 2016 tijdens en kerkdienst.

Geschiedenis
In Sliedrecht bestaan vanuit het verleden al contacten met Oost-Europa. Er zijn door verschillende mensen heel wat acties op touw gezet om mensen in Oost-Europa te helpen. Door deze acties is een speciale band ontstaan tussen de inwoners van Sliedrecht en bepaalde gemeenten in Roemenië. Om de hulp aan dit land een structurele karakter te geven heeft de gemeenteraad van Sliedrecht in 2001 besloten om met de gemeente Orastië in Roemenië een stedenband aan te gaan. Een speciale band op basis van gelijkwaardigheid.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met:

  • Elize Vlot, tel. 0184 – 411180, e-mail: korenfestivalaandemerwede@gmail.com 
  • Rita Verboom tel. 0184-412403, e-mail: adenritav@gmail.com

Plaats een reactie

*=Verplicht veld