Dodenherdenking ook dit jaar anders vanwege coronavirus

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) legde dinsdag 4 mei 2021 rond 15.30 uur namens de gemeente Sliedrecht een krans bij het oorlogsmonument aan de Stationsweg / rotonde Rembrandtlaan. Dat gebeurde zonder publiek. 

Net als vorig jaar is de dodenherdenking anders vanwege het coronavirus. Zonder publiek werden de kransen dinsdagmiddag gelegd. Hier gebeurt dat door burgemeester De Vries en zijn vrouw namens de gemeente Sliedrecht. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Vandaag worden de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog én van oorlogssituaties en vredesoperaties die volgden.

Tekst gaat verder onder tweet.

Nationale Herdenking
De NOS verzorgt de Nationale Herdenking op televisie, ook zonder publiek. Op NPO 1 begint om 18.45 uur de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Rond 19.50 uur begint de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen een krans bij het Nationaal Monument, waarna om 20.00 uur in heel Nederland twee minuten stilte in acht worden genomen. André van Duin houdt een toespraak. 

Tekst gaat verder onder tweet.

MerweTV
Na de Nationale Herdenking begint om 20.05 uu op de lokale omroep MerweTV de plaatselijke herdenking met o.a. beelden van de kranslegging dinsdagmiddag bij het oorlogsmonument. Het is een alternatief voor de jaarlijkse Sliedrechtse dodenherdenking.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld