Deelnemers kunstproject presenteren werk over engelen

SLIEDRECHT – Vrijdagavond 24 november 2023 zijn in de Grote Kerk aan Kerkbuurt 131 uiteenlopende kunstwerken met het thema ‘engelen’ te zien. Vanaf 19.30 uur staat de deur van de Grote Kerk open om de werken te bekijken, toegang is vrij. Om 20.00 uur start een centrale presentatie, waarbij de deelnemers hun kunstwerken toelichten. Tijdens de avond is er koffie/thee en de toegang is vrij. 

De afgelopen maanden werkten bijna twintig inwoners aan hun eigen kunstwerk en kozen daarbij zeer uiteenlopende vormen, variërend van schilderen tot houtbewerken en van tekenen tot naaldvilten.

Ds. Gert Mink zal de werken met elkaar verbinden waarbij Jaco van der Graaf voor de muzikale omlijsting zorgt. Het project begon in mei 2023 met een inhoudelijke verdieping over engelen in de Bijbel. Het beeld dat engelen vaak vleugels hebben werd bijgesteld en er werd over de verschillende verschijningsvormen nagedacht. In de daarop volgende periode zijn de deelnemers zelf aan de slag gegaan met de gekozen creatieve verwerking. Meer informatie staat hier online.  

Plaats een reactie

*=Verplicht veld