‘Voordeliger tanken in Sliedrecht met deze tips’

(Stockfoto)

(commercieel artikel)
SLIEDRECHT – Het zal je vast niet zijn ontgaan, maar sinds de onrust in het midden oosten zijn ook de olie- en daarmee ook benzineprijzen weer flink gestegen. Waar we tot enkele weken geleden nog onder de twee euro konden tanken, zien we nu dat de prijs in veel gevallen weer boven dit bedrag zit. Omdat de meesten van ons toch genoodzaakt zijn te tanken, om zo van A naar B te kunnen rijden met de auto, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je een stuk voordeliger kunt tanken. Sliedrecht kent namelijk tal van tankstations, waarbij de prijzen enorm kunnen verschillen. Soms is het dan misschien wel een paar minuten omrijden, maar zodra dit je een paar euro scheelt op een volle tank, is het je dit vast meer dan waard. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat je het liefst bij het tankstation bij je in de buurt tankt, hebben we een aantal tips voor je, waarmee je exact weet op welke momenten je het beste kunt gaan tanken.

Invloed olie op benzineprijzen
De voornaamste reden dat we zien dat de benzineprijzen weer beginnen te stijgen, is met name door de onrust die we in het midden Europa zien op dit moment. Kijken we naar de huidige brent olieprijs, dan zien we dat deze op dit moment eind oktober rond de 86 dollar ligt, terwijl dit eind juni nog 72 dollar was. Een aanzienlijke stijging dus, die we dus ook onder andere terugzien in de prijs aan de pomp.

Vergelijk verschillende tankstations
Sliedrecht telt verschillende tankstations, waardoor dus ook de prijzen per tankstation van elkaar kunnen verschillen. Zo kan het zijn dat een liter bij de één een paar cent duurder is dan bij de ander. Om zo voordelig mogelijk te kunnen tanken, is het advies om verschillende tankstations met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door een eenvoudige app op je telefoon, die de prijs per liter real time voor je bijhoudt. Zo kun je dus meteen zien welk tankstation bij jou in de buurt op dat moment de laagste prijs heeft.

Tanken op juiste moment
Brandstofprijzen zijn vaak het laagst in de vroege ochtend of late avond. Het kan lonen om hier rekening mee te houden en op deze momenten te tanken. Daarnaast speelt ook het moment in de week een rol. In het weekend en tijdens vakantieperiodes zijn de brandstofprijzen vaak hoger dan doordeweeks. Zorg er dus voor dat je het niet aan laat komen op het welbekende rode lampje, maar je voortijdig gaat tanken. Niet alleen is dit beter voor de motor omdat de troebel onderin de tank niet in de motor kan komen, maar scheelt het je dus ook serieus geld.

Onderhoud je auto goed
Dit heeft dan misschien wel niets te maken met voordelig tanken, maar wel met het feit dat het goed onderhouden van je auto zorgt dat je auto een stuk zuiniger rijdt. Denk hierbij aan het tijdig vervangen van filters, olie en eventuele andere onderdelen, maar ook aan het behouden van de juiste bandenspanning. Een goed onderhouden auto kan je brandstofverbruik aanzienlijk verminderen.

3 gedachten over “‘Voordeliger tanken in Sliedrecht met deze tips’”

  1. Ik tank gewoon bij Jack. Zal wel Iets duurder zijn, maar service mag iets kosten.
    Stinkende handen van gasolie ben ik klaar mee.

  2. ANWB Onderweg app werkt hiervoor ook prima. Maar ook zonder app leert de praktijk dat DIRK altijd de laagste brandstofprijzen van Sliedrecht heeft.

  3. Tip: een goede app hiervoor is Direct Lease (wel even lokatie-voorziening aanzetten). Je krijgt dan de tankstations en prijzen in directe omgeving te zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld