Oishi Fusion
VeiligGoed

De scholen zijn al lang begonnen…

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht was eerst te laat met het ophangen van de spandoeken ‘De scholen zijn weer begonnen’. Dat gebeurde pas na de eerste schooldag in september. Nu, bijna anderhalve maand nadat de scholen zijn begonnen, hangt er nog een spandoek aan de Rivierdijk. Misschien met reden?

Het spandoek dinsdagmiddag 13 oktober 2020. Vergeten of laksheid? Het is niet bekend. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Het kan zijn dat de gemeente Sliedrecht het spandoek niet ver van de Zwijnskade bewust laat hangen. Als een voortdurende waarschuwing naar medeweggebruikers. Let op de kinderen! De scholen zijn weer begonnen. 

1 gedachte over “De scholen zijn al lang begonnen…”

  1. Het is een actie van Veilig Verkeer Nederland. Zo staat het ook op het spandoek “Veilig Verkeer”. En wat staat er op de site van VVN? Dit:

    “Ongevallen willen we met elkaar natuurlijk voorkomen. Tijdens de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ vragen we weggebruikers daarom om juist nu extra alert te zijn. Dat doen we samen met talloze vrijwilligers, gemeenten, scholen en bedrijven. De campagne loopt in iedere vakantieregio 3 weken (van 1 week voor tot 2 weken na de schoolstart):
    Regio midden: 24 augustus t/m 13 september 2020”

    Oftewel, volgens de regels van VVN had men de spandoeken op 13 september moeten weghalen. We lopen inmiddels een maand achter. Om langer te laten hangen heeft ook geen communicatieve waarde meer. Mensen lezen het dan niet meer. Men raakt eraan gewend en ziet het dan niet meer. Wethouders, gemeenteraadsleden en ambtenaren rijden er toch ook vaak langs? Zij hebben blijkbaar geen reden gezien om nu, net als Sliedrecht24, aan de bel te trekken! En … de spandoeken slijten nu onnodig.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld