‘De mooiste mountainbikeroutes in en rond Sliedrecht’

SLIEDRECHT – Ben jij een echte avonturier en ben je gek op de natuur, dan zijn er natuurlijk allerlei mogelijkheden om te kunnen ondernemen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om één van de vele prachtige wandelroutes te gaan lopen, die geschikt zijn voor zowel beginners, als gevorderden, maar je kunt het natuurlijk ook een stuk avontuurlijker maken.

Dit kun je doen door te kiezen voor één van de vele prachtige mountainbikeroutes die Sliedrecht kent. De varieren van circa 35 kilometer tot ruim 60 kilometer. (Stockfoto)

Omdat het soms best een uitdaging kan zijn om een geschikte route te kunnen vinden, is er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Het waaltje – Rondje vanuit Sliedrecht Baanhoek
Eén van de meest populaire mountainbikeroutes van Sliedrecht, is de route die begint bij Sliedrecht Baanhoek. Deze tocht is zo’n 48,5 kilometer lang en duurt gemiddeld zo’n 2,5 uur om volledig te fietsen. Wel is voor deze route een goede conditie vereist en is het als beginnen niet aan te raden om deze route te gaan fietsen. Met een hoogteverschil van 180 meter, zitten er dus ook direct een aantal stevige klimmetjes tussen. Tijdens deze prachtige route kom je langs ‘het Waaltje’. Het is dan zeker aan te raden om even te stoppen en te genieten van het uitzicht. Vergeet je telefoon niet, zodat je ook direct een aantal mooie foto’s kunt maken. Heb je na het sim only vergelijken ook direct gekozen voor internet op je telefoon, dan kun je ze natuurlijk ook direct doorsturen naar vrienden, familie en bekenden.

Westermolen – Wipwatermolen
Ben je op zoek naar iets meer spanning en avontuur, dan is deze tocht iets meer op het lijf geschreven. Deze route in eveneens bijna 50 kilometer lang, maar komt langs tal van verschillende bezienswaardigheden in Sliedrecht. Zo kom je langs de geweldige Achterlandse Molen uit 1596 en ook de Westermolen Wipwatermolen. Wanneer je je tocht vervolgt, zul je zien dat je tussen de geweldige weilanden doorfietst, waar je vervolgens kunt genieten van de mooie natuur. Nadat je de natuur hebt verlaten, kom je langs de bekende kern van Giessen-Oudekerk om vervolgens je tocht weer verder te vervolgen door de natuur. Nadat je de laatste kilometers door de natuur hebt gefietst, kom je weer uit op het punt waar het ook allemaal is begonnen.

Kerk van Giessen-Oudekerk
Nadat de bovenste twee mountainbikeroutes vrij pittig zijn, is de route geschikt voor de beginners onder ons. Deze route is 28 kilometer en geschikt voor ieder niveau. Deze prachtige tocht begint bij de kerk van Giessen-Oudekerk en wordt vervolgt door een flink stuk natuur. De laatste kilometers fiets je langs het water, waarna je weer terugkomt bij het punt waar je bent begonnen. Met een hoogteverschil van 30 meter, zijn ook de klimmetjes gedurende deze tocht prima te doen. Wel is het aan te raden om de juiste kleding te dragen, aangezien het vooral in de herfst- en wintermaanden flink kan afkoelen. Dus wil jij een stukje van Sliedrecht zien, zoals je nog niet eerder hebt gedaan? Kies dan eens voor één van deze of andere prachtige mountainbikeroutes die ook te vinden zijn op komoot.

1 gedachte over “‘De mooiste mountainbikeroutes in en rond Sliedrecht’”

  1. Mooi stukje geschreven maar kan alleen de routes niet vinden op komoot ?
    Kom maar op met de link(en)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld