Inwoners wandelen opnieuw voor vrijheid en tegen coronamaatregelen

SLIEDRECHT – Met als motto ‘Voor de vrijheid van iedereen, voor de toekomst van alle kinderen’ is woensdagavond 29 december 2021 door vijftig tot zestig mensen voor de tweede week op rij een ‘lichtjesoptocht’ gehouden door Sliedrecht. Onder hen verschillende tegenstanders van de coronamaatregelen.

Een aantal mensen liep met fakkels. De organisatie vertrok rond 19.00 uur vanaf het Dr. Langeveldplein ter hoogte van het raadhuis voor een wandeling door Sliedrechtse straten. (Foto Ruben van der Sterren / Sliedrecht24)

Vanaf het Dr. Langeveldplein liep de route via de Middeldiepstraat, P.C. Hooftlaan, Rembrandtlaan, Lijsterweg, Thorbeckelaan, Stationsweg, Wilhelminastraat, A.W. de Landgraafstraat, Havenstraat terug naar het Dr. Langeveldplein. “Wij lopen voor vrijheid en de toekomst van onze kinderen. Wij zijn tegen de coronamaatregelen, vaccinatiedwang en hebben onvrede over de politiek die de grondwet schendt”, zegt één van hen. Er liepen ook mensen mee met een omgekeerde Nederlandse driekleur. Door het blauw aan de bovenzijde te voeren, gaven de betogers aan dat de elite boven het volk staat en dus niet luistert naar de wensen van het volk.

Geïnformeerd
De protesttocht was in tegenstelling tot de vorige keer gemeld bij de gemeente Sliedrecht. “Er zijn afspraken gemaakt over het niet afsteken van vuurwerk en het niet plegen van vernielingen. Die verantwoordelijkheid ligt bij de organisatie”, laat de gemeente Sliedrecht weten. Er was woensdagavond meer politie op de been en ook handhaving was aanwezig. Er klonken woensdagavond bij aanvang van de ‘lichtjestocht’ knallen van vuurwerk. Voor de rest verliep de tocht zonder knallen. 

29 gedachten over “Inwoners wandelen opnieuw voor vrijheid en tegen coronamaatregelen”

 1. Hierbij wens ik alle dorpsgenoten Gods onmisbare zegen toe voor 2022! Ook voor hen die het niet kunnen nalaten om een GROOT deel van de Sliedrechtse bevolking, de kerkgangers voor wappies uit te maken! Kijk eens in de spiegel, dan zie je je zelf. En hou deze site normaal zonder altijd zo te discrimineren! Dan blijft Sliedrecht 24 ook in 2022 een informatie site voor HEEL ons dorp!

 2. Ach laat die wappies toch lekker lopen.
  Ik zie elke zondag 3 x per dag wappies voorbij komen. 😉

 3. Dorpsgekken zijn er altijd geweest, een groepje van 50 complotdenkers die alleen lezen wat hun waanideeën ondersteunt, laat ze maar, na corona gaan ze weer op andere zaken los die kant nog wal raken

 4. He Rien, ook hier. Ipv al het getyp over de rommel had je het in minder tijd zelf in een vuilzakkie kunnen doen. Nee, niet leuk andermans zooi opruimen, maar altijd nog nuttiger dan klagen dat niemand wat doet.

 5. @ Rob Pap
  En wat denk je van die andere 2.
  Hier laat ik het maar bij , wordt anders niet geplaatst denk ik.
  Zonde van de tijd.
  Fijne jaarwisseling lezers 24

 6. Ik snap de mensen niet die mopperen op de mensen die nu demonstreren ze doen het om jullie wakker te schudden en om zelf onderzoek te doen wat er speelt in de wereld er komt nu zoveel boven water en als jullie het nog niet begrijpen. Slaap verder. De overheid is er niet voor ons.

 7. Ik geloof dat ene Mary van Soest in haar jeugdjaren teveel LSD en andere drugs heeft gebruikt??
  Wat een dom gelul!! lees eens iets anders dan De Speld !!!!!

  Dit soort individuen verpesten het voor de “normale” wappies !!!!

 8. Zij liepen langs ons huis en het zag er gewoon gezellig uit met een opvallende fakkel voorop. Geen agressie, geen knallen, geen vernielingen. Toen ze mij voor het raam zagen hebben we elkaar gegroet. De reden van de demonstratie wisten we niet maar wat doet het er toe??

  Is het niet fantastisch dat we in dit land en in ons dorp kunnen demonstreren? Dat is elders in de wereld vaak anders en dat verfoeien we toch?

  Natuurlijk is het wel heel vreemd om van enkelen nu te lezen hoe ze in het leven staan maar er zijn nog wel meer groepen die ik niet begrijp. Dus ook dat recht hebben ze.

 9. Er is geen vuurwerk afgestoken in de groep, ik reed mee met mijn scootmobiel.
  Het vuurwerk ,dat de zien was, maakte geen geluid en gaf alleen rood of groen licht.
  De mensen zien niet, waar het heen gaat, met deze wereld en Nederland. Kijk eens naar de debatten, dan word je wijzer in plaats van naar het 20.00 uur journaal te kijken en naar. al die gekleurde praatprogramma’s zoals Jinek en bij RTL 4.
  Je ziet steeds dezelfde mensen op tv, zoals na of voor iedere persconferentie Dhr. Gommers, AB Osterhaus en Margriet Koopmans.
  Er zijn kritische dokters/wetenschappers/ hoogleraren te zien op You Tube zoals Pierre van Kapel, Rob Elens, Cees Hamelink,Jan Grandjean en serieuze programma’s op You tube zoals BLCKBX, De Nieuwe Wereld, Een oorlog reeds gewonnen, De Balie enz.
  Kijk daar ook eens naar ipv de Mean Stream Media. En laat je niet angstig maken.
  Ben je echt bang,dan zou ik adviseren,om voortaan je boodschappen te bestellen, omdat zo’n mondkapje je niet beschermt.De vaccinatie’s werken maar even,als je nu kijkt naar het aantal herhalingen,wat je gaat krijgen.
  Zoals gezegd was in eerdere reactie’s,wordt de groep belachelijk gemaakt. Kijk eens naar u zelf in de spiegel! Heeft u het altijd bij het rechte eind?!

 10. Wij demonstreren en spreken af.
  Geen illegaal vuurwerk en geen vernielingen.
  Merkwaardig om dit af te spreken bij een demonstratie die pretendeert een relatie met vrijheid te hebben.
  Vrijheid vindt toch zijn bron in respect voor elkaar.
  Mogelijk ben ik te oud geworden om nog te veranderen en te begrijpen.

 11. Beste mede-inwoners,

  Wat mij betreft is het tijd om deze discussie wat in te dammen en respectvol met elkaar om te gaan. Met sommige uitlatingen gaan we elkaar niet overtuigen en ook niet helpen. Maak zelf uw keuze en respecteer ook de keuze van de ander en laten we ons niet te druk maken en hopen dat de politie én organisatie hun verantwoordelijkheid nemen t.a.v. het goed verlopen van een demonstratie.

 12. Helemaal eens met dhr de Groot.
  En als ik bij sommige reactie lees over afval dan weet je ongeveer wat voor soort milieu die mensen komen, maar vooral lekker door demonstreren en lekker bij elkaar lopen dan weet je zeker dat de lockdown langer gaat duren.

 13. Zo Sliedrecht24 jullie doen dus aan censuur… schandalig. De waarheid waarom het draait in wereld verbergen. Gelukkig wordt de mSM binnenkort allemaal aangepakt. Walgelijk

 14. @ dirk Willems ik als oma van 4 kleinzoons heb met nog een paar mensen meegelopen. Jullie weten helemaal niet wat er speelt in de wereld. Schrik niet binnenkort komen er grote onthullingen over hoe wij al hinderden jaren met alles zijn besodemieterd. Corona is door de elite/WEF/Democraten VS de wereld in geholpen om de kindermisbruik waaraan zij meewerken te verbloemen. Jullie gaan schrikken binnenkort. 8.000.000 kinderen worden jaarlijks misbruikt, verhandeld of gedood voor een stof waar de elite jong bij blijft. Klinkt natuurlijk alles een wappie eenmaal maar helaas de werkelijkheid. Zij willen controle dmv het vaccin over U. Ga ook eens op onderzoek uit en kijk geen krant,media enz. zij liegen de boel bij elkaar.

 15. Ieder zijn ding en ieder zijn mening. Maar waar ik moeite mee heb is het motto van de demonstranten: “Voor de vrijheid van iedereen, voor de toekomst van alle kinderen”. Daarom hierbij mijn verzoek om dit motto de volgende demonstratie aan te passen en puur op eigen titel te demonstreren en niet voor mij en zeker niet voor mijn kinderen.

 16. Goed zo!!!!!! Laten we Nederland weer vrij maken en normaal leven zodat we zonder het bedrog van de overheid kunnen leven

 17. Dirk willens, je bedoelt de gouden driehoek? Dat is amethist, bergkristal en rozenkwarts. Heel erg heilzaam als je ze tezamen neerzet op een plateau. Beterschap.

 18. Wanneer is de volgende optocht? Dan gaan we ook mee lopen. Al is het alleen maar om mensen als ’t de bruin te zien schuimbekken in de comments.

 19. Onvoorstelbaar. Terwijl half Sliedrecht wordt opgeblazen wordt dit toegestaan inclusief de benodigde politie begeleiding. Die begeleiding is nodig laat dat duidelijk zijn. Als je deze ‘inwoners’ (citaat dus tussen aanhalingstekens) hun gang laat gaan dan staat er niets meer overeind op de route en blijven de andere inwoners met de zooi zitten.
  Dit zijn wappies eerste klas. Oproep aan de gemeente: Geef hiervoor geen toestemming! Dit kost te veel blauw dat elders vele malen beter kan worden ingezet.
  Als het echt niet anders kan, geef dan toestemming om te demonstreren in de Driehoek daar kan een blind paard geen schade aanrichten. Dit is zo kansloos.

 20. Melding aan Fixi;

  Aangezien de gemeente dit heeft goedgekeurd het volgende;
  Inwoners wandelen opnieuw voor vrijheid en tegen coronamaatregelen.
  De protesttocht was in tegenstelling tot de vorige keer gemeld bij de gemeente Sliedrecht. “Er zijn afspraken gemaakt over het niet afsteken van vuurwerk en het niet plegen van vernielingen”
  Wie ruimt nu de zooi op in de Lijsterweg

 21. Ik heb veel respect voor hulpverleners maar vanavond reden en liepen de politie mee in de tocht.
  Waarom is er niet opgetreden tegen rotzooi die ze achter lieten in de Lijsterweg?
  Blikjes, pakjes en veel plastic afval. Helaas is nu te donker om het te fotograven maar ze moesten zich schamen.

 22. Sliedrecht 24 je moet hier geen aandacht aan besteden stelletje nutteloze ongevaccineerde die de maatschappij verzieken.

 23. Er is tijdens het lopen door de demonstranten geen vuurwerk afgestoken. Dus die “knallen” zijn door andere afgestoken. Je hoort heel de maand al harde knallen, dus 3 dagen voor oud en nieuw is dat niet zo heel vreemd he.

 24. Ho ho er is totaal geen vuurwerk afgestoken politie was ook helemaal tevreden wel eerlijk zijn he

 25. Tijdens de tocht is geen vuurwerk afgestoken. Dat heeft de politie zelf gezegt. Eerst alle feiten weten voordat je iets schrijf.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld