De Jager kort over coalitieakkoord om Turkse supermarkt uit te sluiten

SLIEDRECHT – Als het aan de partijen ligt  die het coalitieakkoord hebben getekend (SGP-ChristenUnie, PRO Sliedrecht, CDA en PvdA – red. ), dan kunnen kleine kruideniers extra openstelling schudden. Onder hen valt onder meer een Turkse supermarkt. Worden zij uitgesloten of anderen met levensmiddelenverkoop vroegen wij formateur Nico de Jager (SGP-ChristenUnie). Hij was daarover vrijdag 15 juni 2018 kort en duidelijk. “Dit is het akkoord”, liet De Jager weten aan Sliedrecht24. 

Formateur Nico de Jager (SGP-ChristenUnie). (Foto gemeente Sliedrecht)

In het coalitieakkoord staat: “Supermarkten mogen tussen 12.00 en 17.00 uur geopend zijn op christelijke feestdagen (Kerst, Pasen, Pinksteren, Hemelvaart), mits deze niet op zondag vallen. Hiervoor kan het college ontheffing verlenen op grond van artikel 7 lid 1 van de Winkeltijdenverordening 1999. Onder supermarkt wordt verstaan een winkel met een minimale oppervlakte van 500m2, gericht op de dagelijkse artikelensector (levensmiddelen) niet zijnde kleinschalige speciaalzaken. Op dit moment zijn dat er vijf: Jumbo (twee filialen), Albert Heijn, Aldi en Dirk.” Dinsdagavond 19 juni 2018 wordt het nieuwe college geïnstalleerd. Zaken zoals de Turkse supermarkt of de Hema worden uitgesloten.

D66
Voor politieke partij D66 Sliedrecht moet de coalitiebesprekingen een drama zijn geweest. Informateur Roel Augusteijn (CDA) noemde D66 concreet in zijn voorstel voor collegevorming. Kort daarna nam formateur De Jager de formatiegesprekken op en belandde fractievoorzitter René de Munck (D66) op een zijspoor. Vrijdag 15 juni 2018 sprak een tweet op Twitter aan De Jager boekdelen. D66 is niet meer gevraagd om mee een nieuw college te vormen. De partij is kennelijk nooit meer uitgenodigd voor een gesprek.

8 gedachten over “De Jager kort over coalitieakkoord om Turkse supermarkt uit te sluiten”

 1. De ene winkel dicht op zondag en de ander open is lastig uit te leggen, ware het niet dat je dan het halve verhaal vertelt. SGP-CU wil vanuit haar principe voor een collectief rustmoment het liefst dat alle economische, niet-noodzakelijke, activiteiten op zondag stilliggen. Echter, men heeft te dealen met het sluiten van compromissen. Dit krijg je dan. Dat dus een coffeeshop open mag zijn en een AH niet voelt puur gevoelsmatig inderdaad niet juist. Mijn conclusie zou in dit geval zijn dat die coffeeshop om veel meer redenen dicht moet, niet alleen op zondag!

 2. Het klinkt mij zo vreemd in de oren. Op zondag een brood kopen kan niet, maar op Zondag wiet kopen kan wel in Sliedrecht!

 3. Het is echt te gek voor woorden dat alleen grote winkels open mogen en het is nog gekker dat het alleen op cristelijke feestdagen is.
  Wanneer gaan alle winkels die dat wel willen ook op zondag open?
  Wel roepen wij zijn voor de zondags rust maar daar ben ik ook voor ,maar niet van dat klokgelui en dat geloop van kerkgangers heen en weer naar de kerk.
  Ga eens groot in doen worden denk ook eens aan anders denkende die op zondag naar een andere plaats moeten als ze naar een winkel willen.
  Als voor de zondagrust de winkels dicht moeten blijven sluit dan ook de kerken

 4. Laat dat zgn Geloof nou eens buiten de Politiek.
  Mensen wordt alleen maar de wil opgelegd
  Gun deze mensen ook om mee te doen in onze samenleving

 5. Echt Sliedrecht op zijn kleinst. De minderheid van de bevolking heeft een stem uitgebracht volgens de richtlijnen van de kerk. Maar er komen er toch een paar van die club in het gemeente bestuur. En die sneeuwen zo heel de meerderheid van de bevolking onder. We leven in ons dorp onder een bestuur dat voldoet aan de regels van het jaar rond 1500. Kijk niet verder naar 5 Mei 2019. Bevrijding op zondag mag niet in de kern van Sliedrecht. Zijn toen alleen de ongelovige bevrijd?????

 6. Niet meer van deze tijd. Als PRO Sliedrecht en PvdA zo hechten aan het pluche, dan kunnen zij bij de volgende verkiezingen beter gelijk aansluiten bij SGP/CDA. Hun standpunt noem ik huichelen met de democratie. Nu maar hopen dat andere burgers ook inzien wat je aan die partijen nog hebt.

 7. Wat een gelul zeg!
  Allemaal regeltjes om de kleine middenstand te benadelen.
  De grote winkels willen niet open maar die mogen nu open.
  Een kleine winkel wil wel open en die mag niet, omdat hij te klein is.
  Echt Sliedrecht, groot in doen!
  Kom op zeg!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld