De Haan stijgt met stip in interne schaakcompetitie

SLIEDRECHT – Schaker Jurgen de Haan heeft in de negende ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht donderdagavond 4 november 2021 goede zaken gedaan door in een sterke partij Arjan Kreukniet te verslaan. Ondanks externe verplichtingen van een aantal leden werden toch nog vijftien partijen gespeeld.

Jurgen de Haan (foto) ruilde in het eindspel zijn dame voor twee torens en wist met de torens een mooi matnet te creëren. Door deze overwinning stijgt De Haan naar de zesde plaats in de rangschikking. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Ook Ronald Breedveld was met zijn dochter aanwezig en beiden speelden deze ronde mee. Ronald speelde een snelle remise tegen Johan van de Griend, terwijl dochter Camile in een lange partij het onderspit moest delven tegen Maarten Hartkoren. Mike Boom kon zijn goede vorm van vorige week niet vasthouden en werd door Bert Dobber langzaam van het bord gespeeld. Ook Arco van Houwelingen had in Meinte Smink een lastige tegenstander en verloor vrij kansloos. Michiel van den Berg kon geen vuist maken tegen Simon Kadijk en moest zijn koning omleggen. Yaro van Beest speelde een sterke partij tegen Rien Lodder en zag zijn aanval beloond met de winst. Leo Koppelaar en Martin Prins speelden de langste partij van de avond en pas in het verre eindspel wist Prins de winnende zet te vinden. donderdag 11 november 2021 wordt de tiende ronde gespeeld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld