Inwoners kunnen in eigen dorp geen geld opnemen tijdens sluitingstijd winkels

SLIEDRECHT – Bij de redactie van online krant Sliedrecht24 komen er dagelijks klachten binnen over het feit dat inwoners buiten winkelsluitingstijd in een andere gemeente geld moeten gaan pinnen, omdat de Geldmaat-automaat niet werkt. Geld kan tijdens openingstijden onder meer worden gepind in de Primera aan het Burgemeester Winklerplein en in Jumbo Van Geest in winkelcentrum Populierenhof.

Na het vertrek van Rabobank uit Sliedrecht en daarmee het verdwijnen van de pinautomaat aan de zijde Stationsweg zijn inwoners aangewezen op Geldmaat in de muur van de Albert Heijn vestiging aan het Burgemeester Winklerplein of in de genoemde winkels. Zondag 7 november 2021 waren de Geldmaat-automaten buiten gebruik. Bij de ene stond ’tijdelijk buiten gebruik’en bij de andere brandde de display niet. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Sliedrecht24 heeft komende dinsdagmiddag een gesprek met de directievoorzitter van Rabobank Lek en Merwede na alle perikelen en voor velen het stille vertrek van Rabobank uit Sliedrecht. Ook wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie en Financiën zou na het aankaarten van de kwestie in de gemeenteraad door de lokale partij Slydregt.NU contact zoeken met de Rabobank, maar volgens de directievoorzitter is met hem nog niet gesproken. Inwoners en bedrijven klagen respectievelijk over geld kunnen opnemen en geld kunnen storten in Sliedrecht. Voor sommige bedrijven speelt tevens de privacy een rol bij afstorten. Dat afstorten kan in Sliedrecht uitsluitend in de Primera-vestiging en bij de Geldmaat-papiergeldstortautomaat in de muur aan de Albert Heijn zijde. 

13 gedachten over “Inwoners kunnen in eigen dorp geen geld opnemen tijdens sluitingstijd winkels”

 1. Vandaag op het Burgemeester Winklerplein, weer beide geldautomaten buiten werking.
  Dit is anno 2021 werkelijk te bezopen voor woorden.

 2. Wederom weer buitenwerking, er komt een moment en ik trek dat pleuris ding écht uit de muur hoor!

 3. Ligt hier niet ook een taak voor onze Burgemeester om voor zijn Inwoners op te komen.
  Waar blijft de Politiek ?
  of stoort men hier de Belangen- Verstrengeling.

 4. We weten niet beter dan dat geld een wettig betaalmiddel is! Dan dient er ook voor gezorgd te worden dat we acuut over ons eigen geld kunnen beschikken!

 5. Vanmorgen onze hond weggebracht om te laten knippen/trimmen waarvoor ik contant geld nodig heb om te kunnen betalen. Deze mevrouw heeft nl geen pin mogelijkheden.
  Ik allereerst naar de Rabobank in Boven Hardinxveld (omdat ik toch al in die plaats was) Helaas kwam Geldmaat met de mededeling “Deze kaart wordt niet geaccepteerd” Ik dacht aan een plaatselijke storing van deze automaat dus naar Giessendam met hetzelfde resultaat. Toen maar even nar dat storingsnummer gebeld en ja hoor. Er zit een storing op dit systeem en u kunt dus geen cash opnemen! LEKKER HOOR!!! Op naar Primera in Sliedrecht waar we met meerdere voor de openingstijd stonden te wachten. Na opening van de winkel naar binnen maar helaas… Ook daar geen contanten op te nemen. Het is te belachelijk voor woorden dat we min of meer gedwongen worden om naar een stad te rijden waar je wel cash uit de muur kunt trekken. Ik walg van de arrogantie van banken om ons zo in de steek te laten en ons het idee te geven “ze zoeken het maar lekker uit” Wij zitten lekker in een machtspositie en die zullen we geheel benutten! DANK U WEL BANKEN !!!! VOOR DE PERFECTE BELANGENBEHARTIGING VAN UW KLANTEN…..

 6. Voor muntrollen is de dichtstbijzijnde automaat nu zelfs helemaal in Gorinchem bij de Gamma. Ruim 30 km rijden!
  ‘Samen sterker in Lek en Merwede’ is het motto van de Rabobank. Van ‘samen’ ofwel de coöperatieve gedachte van de Rabobank is echter weinig meer te merken.

 7. Het is een schande hoe ze het cash geld willen uitroeien… Betalen we hier allen service kosten aan de bank voor? De service is ver te zoeken. Ik pleit voor meerdere pin/afstort automaten, het liefst plofkraai bestendig zodat de bond kraagjes hier niet alle automaten weg knallen.

 8. We zijn op een schofterege manier aan de kant gezet door de rabobank en dan geen geld kunnen pinnen s,avonds,lekker geregeld door de rabo,echt shunnig.

 9. laat ons hopen jullie bereiken wel iets al was dat geldmaat machines buiten winkel uren het doen.

  service rabobank wilde donatie stoppen moest zelf regelen kwam geen hulp vanuit rabobank. komt er een team welk bejaarden helpt met hun zaken of is het op geheven?

 10. Peter je vergeet iets te vermelden dat afstorten van munt geld totaal niet meer mogelijk is in de dorpen om ons heen in Dordrecht bij de PRAXIS waar je doe de winkel moet lopen met je zakje munt geld lekker veilig

 11. Dus voor de echte Liefhebbers overstappen.
  Maar welke Bank .?
  Ze zijn allemaal geinfecteerd met met hetzelfde virus.
  Graaien en de trouwe klanten naaien.

 12. De RABO bank is goed in het fors berekenen van servicekosten. Een service die ze absoluut niet geven. Het is absoluut geen bank meer die er voor zijn klanten is. Geen klanten, geen bank.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld