Dag van Toen plaatst oude verhalen in modern jasje

SLIEDRECHT / REGIO – In de ‘Maand van de Geschiedenis’ (oktober) worden op de website van de Dag van Toen 50 historische nieuwsartikelen geplaatst in een modern jasje. Initiatiefnemer is journalist Dave Datema. 

De gebeurtenissen worden volgens de makers van de website beschreven alsof ze vandaag zijn gebeurd. `Het stof wordt van de oude verhalen geblazen …’

Bij het project is samengewerkt met historische verenigingen, historici en journalisten. De artikelen zijn geschreven op basis van dingen die je in de geschiedenisboeken leest, maar ook krantenartikelen en onderzoek. Ook zijn er historische foto’s te zien en bewegende beelden.

Regioverhalen
In Sliedrecht wordt vandaag het eerste IKEA-woonwarenhuis van Nederland geopend. Nederland is het 23ste land met een vestiging van de Zweedse woonwinkel met de geel-blauwe kleuren. (Eerste IKEA-vestiging in Nederland gaat open, 30 november 1978). De gekozen verhalen komen uit heel de regio, van Leiden tot Gorinchem en de Hoek van Holland tot Dordrecht. Bekende en minder bekende verhalen krijgen komen aan bod. De Dag van Toen is ook te volgen op Facebook. 

Een reactie plaatsen