Jongeren volgende maand op stage naar Roemenië

ORÃSTIE / SLIEDRECHT – Met bijna dertig mensen gaat de Stichting Stedenband Sliedrecht-Orãştie van dinsdag 17 oktober t/m dinsdag 24 oktober 2017 naar Roemenië voor deelname aan zes stageprojecten voor Sliedrechtse jongeren en zakelijke projectbezoeken. De zakelijke delegatie is van maandag 16 oktober t/m donderdag 19 oktober 2017 in Orãştie.

Een aantal inwoners gaat in oktober voor een week naar Roemenië. Stichting Stedenband Sliedrecht-Orãştie organiseert de trip en is al maanden bezig met de voorbereidingen. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Vrijdagavond 15 september 2017 worden alle deelnemers verwacht in de kantine van de korfbalvereniging, waar vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst wordt gehouden. Naast een toelichting op het stageproject en het weekprogramma wordt bekendgemaakt hoe de deelnemers worden verdeeld over de verschillende stageprojecten. Verder komen de deelnemers alles te weten over de bus- en vliegreis, de kosten van en tijdens de reis, de verblijflocatie in Orãştie, verzekeringen en sponsoractie(s)

Gezelschap
De delegatie bestaat uit bestaat naast burgemeester Bram van Hemmen (CDA) uit vier raadsleden (twee raadsleden zijn ook bestuursleden van de stedenband-red.), tien deelnemers van korfbalvereniging Merwede/Multiplaat, acht deelnemers van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS), twee deelneemsters van het Wellantcollege in Ottoland en vier leden van Stichting Stedenband Sliedrecht-Orãştie. De burgemeester vertrekt met de raadsleden en enkele bestuursleden al een dag eerder om lopende projecten van de gemeente Orãştie  te bezoeken. De jongerenprojecten zijn gericht op educatie, sport, milieu, muziek, zorg en natuur. Er worden ook korfballessen gegeven.

2 gedachten over “Jongeren volgende maand op stage naar Roemenië

  1. Zit in Aurel. Vlaicu bij Orastie. Zoon heeft daar camping. Als wij iets kunnen beteken voor jullie horen wij het graag. Wij hebben al meerdere malen vertaald voor organisaties en kennen omgeving en infrastructuur zeer goed.
    Groet Evert Wiskerke

Een reactie plaatsen