D66 Sliedrecht voor extra opvang asielzoekers en huisvesting statushouders

SLIEDRECHT –  “De fractie van D66 staat positief tegenover het verzoek om extra opvang van asielzoekers, van met name uit Afghanistan. Mogelijk kan Sliedrecht hier een sociaal steentje aan bijdragen”, stelt fractievoorzitter René de Munck (D66). Aanleiding is een brief begin deze maand van VluchtelingenWerk Nederland met een oproep aan gemeenten. D66 Sliedrecht stelt dinsdag 28 september 2021 tijdens de besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Sliedrecht mondelinge vragen over extra opvang asielzoekers en huisvesting statushouders. 

René de Munck gaat dinsdagavond vragen stellen. Hij zegt dat D66 Sliedrecht ook benieuwd is naar de stand van zaken realisatie van taakstelling statushouders in 2021. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De politieke partij wil van het College van B & W weten of het college naar aanleiding van deze oproep om extra opvang van asielzoekers actie heeft ondernomen. “Al of niet in combinatie met de regiogemeenten (Drechtsteden)”, aldus De Munck. Hij wil weten wat dat wel of niet heeft opgeleverd. Ook wil De Munck namens zijn partij horen van het college of de gemeente Sliedrecht aan de voor dit jaar aan de gemeente gevraagde taakstelling statushouders heeft voldaan. De Munck: “Zo nee, gaat dit nog lukken voor het einde van het jaar?” De Munck vraagt het college om omtrent dit dossier op korte termijn aan de gemeenteraad een College Informatiebrief te sturen. 

7 gedachten over “D66 Sliedrecht voor extra opvang asielzoekers en huisvesting statushouders”

  1. D66 is zelf schuldig aan de woningnood , jullie willen zoveel mogelijk gelukszoekers ons land binnenlaten en als klap op de vuurpijl hen een woning toewijzen ten koste van de burgers .

  2. Ik ben zeer benieuwd waar de heer de Munck in Sliedrecht plek had gedacht of woonruimte, want dat is voor Sliedrechters zelf die een woning zoeken al niet te vinden.

  3. Dan nog iets om bij stil te staan. Sliedrecht ligt toch binnen de bible belt? Amper drie weken geleden werden de vluchten met vluchtelingen uit Afghanistan naar de VS nog abrupt stilgelegd vanwege een aantal Afghaanse vluchtelingen met mazelen onder hun leden. Mazelen! Het raadslid van D66 ziet er kennelijk geen been in om de Sliedrechtse gemeenschap met dit grote gezondheidsrisico op te zadelen? Dat lijkt mij niet echt getuigen van lokaal verantwoordelijkheidsgevoel.

  4. Heeft D66 dan huisvesting op het oog? Huurdersbeleid is al niet zo best voor Sliedrechters. We zijn aangesloten bij de Drechtsteden. Denkt D66 ook aan de evenwicht van de samenleving? Mensen zijn gelijk hoor, maar los eerst eens bestaande problemen op. Welke kans maken jonge Sliedrechters voor een huis? Gelijke kansen toch?

  5. Het raadslid van D66 doet hiermee de aftrap naar de komende gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2022. Alle 321 gemeenten van ons land hebben dezelfde brief van de asiellobbyïsten van Vluchtelingenwerk ontvangen. Uitgerekend Sliedrecht zou nu Afghaanse asielzoekers moeten opvangen? In de meest drukbevolkte provincie (3.726.050 inwoners) van ons land? Zorg er eerst maar eens voor dat de woningnood voor de eigen inwoners is opgelost. Dit is goedkoop deugpronken van de lokale D66’er en dat weet ie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld