Cursus ‘Dementie, en nu?’ voor Sliedrechtse mantelzorgers

SLIEDRECHT – Rivas ledenorganisatie organiseert vanaf donderdag 23 september 2021 de cursus Dementie, en nu? voor inwoners van gemeente Sliedrecht. Deze bestaat uit tien bijeenkomsten van 09.00 – 12.00 uur in verpleeghuis Waerthove, Kerkbuurt 200.

Na de diagnose van een vorm van dementie zijn er vaak veel vragen. Niet alleen praktische vragen, maar ook op emotioneel vlak. (Archieffoto Rivas Zorggroep)

De cursus is speciaal ontwikkeld voor mantelzorgers van een persoon met dementie. De deelnemers worden in een groep van maximaal vijftien personen professioneel begeleid. Zij doen nieuwe inzichten, kennis en vaardigheden op die hen helpen beter het hoofd te bieden aan de soms uitdagende zorgsituatie. 

Ondersteuning en reflectie
Om als mantelzorger de zorg voor een persoon met dementie vol te houden, helpt het om meer te weten over dementie, de impact ervan, hoe ermee om te gaan en te weten welke ondersteuning mogelijk is. Dit helpt mensen met dementie om langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te wonen, met behoud van kwaliteit van leven. Een geriatrieverpleegkundige van het Geriatrisch Onderzoek en Adviescentrum (GOAC) van Rivas Zorggroep geeft deelnemers van deze cursus meer inzichten, kennis en vaardigheden. Ook is er ruimte voor reflectie met deelgenoten over de behandelde onderwerpen.

Data, kosten en aanmelden
De cursus begint dus donderdag 23 september 2021 en de vervolgbijeenkomsten zijn 7 en 21 oktober 2021, 4 en 18 november 2021, 2 en 16 december 2021, 13 en 27 januari 2022 en 10 februari 2022. Deelname aan de training ‘Dementie en nu?’ kost leden van Rivas ledenorganisatie €50,–. Niet-leden betalen € 95,–. Deelnemers ontvangen bovendien het boek ‘Dementie en nu?’ net als gratis handige naslagwerken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van Rivas ledenorganisatie. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld