Boren en leiding aanbrengen in Thorbeckelaan voor aanleg warmtenet

SLIEDRECHT – Aannemers A. Hak en Welvreugd voeren donderdagavond 19 en donderdagavond 26 augustus 2021 twee gestuurde boringen uit voor de aanleg van het warmtenet in de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Vandaag, maandag 16 augustus 2021, is met het boren voor de leidingen begonnen. 

Sinds juli 2021 wordt er in de Thorbeckelaan gewerkt aan de aanleg van het warmtenet Sliedrecht en zijn er voorbereidende werkzaamheden voor de twee boringen uitgevoerd. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Onder andere zijn de leidingen aan elkaar gelast tot twee lange leidingen van 380 meter. 

Plan
Donderdagavond 19 augustus wordt de eerste leiding onder de grond aangebracht. Daarvoor is het nodig om vanaf 18.00 uur de rotonde Lijsterweg / Thorbeckelaan af te sluiten voor het verkeer. Vervolgens wordt de leiding over de rotonde heen getrokken tot aan de Reigerlaan. Rond 19.30 uur start de ‘intrek operatie’ en trekt de boorinstallatie de 380 meter lange leiding in een aantal uur door het boorgat van punt B naar punt A. Donderdagavond 26 augustus wordt de tweede leiding op dezelfde wijze aangebracht. De Horizontal Directional Drilling (HDD-boortechniek) wordt gebruikt. 

2 gedachten over “Boren en leiding aanbrengen in Thorbeckelaan voor aanleg warmtenet”

  1. Dit is waardeloos bijna hele wijk afgesloten wat als er brand uitbreekt er word niet nagedacht het word maar gedaan ook tegen zin van burgers niks mis met gas en daarbij hoe komt die warmte in sliedrecht dan ik zie geen pijpleiding vanuit hvc naar sliedrecht komen

  2. Het gaat om verbanden zien en in deze zit HVC met de gemeente Sliedrecht in meerdere projecten. Hoe de financiële details van betreffende constructies buiten het zicht en de wetenschap van de brave burger zijn of worden ingevuld, daarnaar kunnen we voorlopig slechts gissen.

    Met manipulatie van het veranderende klimaat heeft dit niets te maken, maar wel -inmiddels bewezen- met een toenemend kneden en knechten van een massa goedgelovige belastingbetalers.

    Om als Sliedrechter tenminste over na te denken: óf meneer Spek is een domme wethouder of een opportunistisch/slimme wethouder. Hoe dan ook wordt u de grote benadeelde.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld