Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Coronamaatregelen gelden van supermarkt tot op bouwplaats

SLIEDRECHT – Het coronavirus is nog niet voorbij. Ook al nemen de vrijheden elke dag toe. Vanaf woensdag 1 juli 2020 versoepelen de maatregelen verder. Toch worden er op plaatsen nog strikte coronamaatregelen genomen. Denk aan de supermarkt, het openbaar vervoer of de bouwplaats.

Dit is de werkplek voor bouwlieden in wijk Baanhoek-West in Sliedrecht-West. Op allerlei plaatsen worden al dan niet daartoe gedwongen maatregelen genomen om het coronavirus niet verder te verspreiden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Woensdag 1 juli 2020 maakt de Dienst Gezondheid en Jeugd ZHZ de laatste coronacijfers bekend van onder meer de gemeente Sliedrecht. Dat gebeurt tegenwoordig wekelijks op woensdag.

Vergadering over corona
Waarnemend burgemeester Dirk van der Borg (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid) en wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie gaan woensdag 1 juli 2020 tussen 19.30 – 21.00 uur de raad informeren over de landelijke coronamaatregelen, de vertaling daarvan door de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (ZHZ), de gemeente Sliedrecht en de (te verwachten) effecten en de communicatie op de samenleving. Dat gebeurt tijdens een openbare bijeenkomst in raadzaal De Lockhorst, in partycentrum De Lockhorst, Sportlaan 1. Belangstellenden zijn welkom! Het gaat op de avond onder meer om toelichting op een tussentijds verslag van de voorzitter van de Veiligheidsregio ZHZ Wouter Kolff (VVD), de monitor impact corona pandemie ZHZ en de tijdelijke regeling die het college het getroffen. 

6 gedachten over “Coronamaatregelen gelden van supermarkt tot op bouwplaats”

  1. Maak van 1.5 meter maatschappij een 1 meter maatschappij en maak een aanrakingsverbod. Dan is dat bekrompen gedoe voorbij want het is niet te doen om 1.5 meter afstand te houden.

  2. We zullen het zien mensen doen nu al domme zaken. ik ga op zij op straat ander loopt door. In supermarkt kar achter vorige kar al aantal keren gezien. Niet wachten tot afstand genoeg is.

  3. Bouwvakkers. Gaat thuis eten!! Wat een onzin. Jongens, ik kom uit Brabant en ga even thuis eten?
    En dan de supermarkten. Ook de groente/fruitboer. Het enige waar naar gekeken en wat aangedaan wordt zijn de winkelwagentjes. En dat wordt ook al minder. En wat denk je dan van de bijvulcontainers die midden in het pad staan. Hoe kan je dan in godsnaam 1.5 meter afstand houden. In het vliegtuig/de lesauto/in bussen zit je gewoon naast elkaar. En in personen auto’s mag je weer met zijn vieren zitten. Wat heeft dan de 1.5 meter nog voor effect. Maar in een clubgebouw of stadion moet je wel de 1.5 meter aanhouden. Nog gekker. In het stadion mag je niet juichen, niet plassen of iets te drinken halen. Want dan moet je voor elkaar langs. HOE DAN. Het enige wat aanslaat zijn de mondkapjes. Als je deze maar om de drie uur vervang. Er zijn zat gezinnen die deze kosten niet kunnen dragen. WAT DAN.

  4. Begrijpend lezen 😉 bedoel dus, hoe er gewerkt wordt is niet echt volgens de voorschriften. Werken niet anders dan dat ze ‘normaal’ zouden doen: totaal geen afstand houden bijv.

  5. Kom dan maar niet weer in de Admiraal kijken, stormen maandagochtend >20 man per huis tegelijk naar binnen om te gaan verbouwen… Van corona niets te merken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld