Communicatie over bijeenkomst Ruiterpad niet goed

SLIEDRECHT – Een bijeenkomst over het plan voor een ruiterpad in het Recreatief Knooppunt Sliedrecht (RKS) voor betrokkenen in de raadsinformatieruimte is maandagavond 13 november 2017 gehouden zonder daarvoor raadsleden of media uit te nodigen. Bewust heeft de gemeente Sliedrecht hen niet uitgenodigd. Het pad gaat zo’n € 445.000,– kosten.

De bijeenkomst in het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein was volgens de raadsgriffier georganiseerd door het college van B & W. (Archieffoto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Bij lokale partij PRO Sliedrecht wisten ze van niets. “Moet ik deze bijeenkomst als raadslid nu ook vernemen via media”, stelt vice-fractievoorzitter en raadslid Peter de Borst (PRO Sliedrecht) op Twitter. “Ook ik ben onaangenaam verrast. We gaan er morgen eens naar vragen!”, schrijft burgerraadslid Mark Verheul (PRO Sliedrecht) maandagavond aan Sliedrecht24. Ook het CDA was niet op de hoogte. Juist voor dinsdagavond 14 november 2017 staat het ruiterpad op de agenda en de raadsleden hadden graag de reacties meegenomen in hun afwegingen en betoog.

Niet besloten
“Het gaat niet om een pakje boter. Voor ons was het onbegrijpelijk dat Sliedrecht24 hiervoor geen uitnodiging heeft gehad om verslag te doen, want het ging niet om een besloten bijeenkomst. Deze manier van communiceren is niet zoals gebruikelijk in deze tijd”, zegt Peter Donk van Sliedrecht24. De nieuws- en sportwebsite werd tien minuten voor aanvang door een betrokkene geïnformeerd, maar was niet meer in de gelegenheid erbij te zijn.

Intentieverklaring
De gemeente Sliedrecht reageerde dinsdagmorgen. “Het ging om een bijeenkomst voor belanghebbende manegehouders, heb ik begrepen. Zij hebben met elkaar een intentieverklaring ondertekend om mee te doen aan het ruiterpad. Geen bijeenkomst waar we pers voor uitnodigen. Maar: als er nieuws is, laten we het zo snel mogelijk weten! Het gaat inderdaad om een forse investering, maar ook om een mooie ontwikkeling voor Sliedrecht”, schrijft woordvoerder Hans Scholten van de gemeente Sliedrecht dinsdagmorgen in een reactie aan Sliedrecht24. De redactie is van oordeel dat juist het ondertekenen van de intentieverklaring een persmoment was en keuren het niet uitnodigen voor de bijeenkomst af.

Een reactie plaatsen