Column: Geen respect (2)

De vernieling aan het herdenkingsmonument. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Maandag hebben we bericht dat nog altijd niet niemand zich bij de gemeente Sliedrecht heeft gemeld voor de schade die is veroorzaakt aan het herdenkingsmonument rond de jaarwisseling. Wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA) had een oproep gedaan.

‘Wat hadden ze dan verwacht?’, reageert deze dinsdag iemand op de Sliedrecht24 – Facebookpagina. Anderen: ‘Geloofde dat sowieso al niet. Dappere helden…’, ‘het is ook wel erg naïef van de gemeente dat men daar denkt dat de dader zich komt melden’ én ‘je verwacht het niet…’

Dat je schade die je hebt veroorzaakt gewoon niet gaat melden, gaat er bij mij niet in. Ik vind het misselijk makend dat je niet met je handen van het herdenkingsmonument kan afblijven. Waar zit dat (on)fatsoen in mensen? Wat voor mentaliteit, opvoeding, heb je dan? Waar is het lef dat je hebt om eerst de boel te vernielen en nu niet de stap durven zetten om de schade te vergoeden?

Online krant Sliedrecht24 kreeg veel reacties. Ze kwamen binnen onder artikelen. Op de online krant en via de Sliedrecht24 – sociale media, zoals Twitter en Facebook. Er is grote verontwaardiging onder de lezers, raadsleden en betrokkenen.

Onder hen zijn er maar weinig die denken dat de brokkenmaker(s) zich daadwerkelijk melden. Vast bang voor een passende straf en het moeten vergoeden van de schade. 

Ik zou het stoer vinden al je nu even belt met de gemeente. 

Peter Donk

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief).

2 gedachten over “Column: Geen respect (2)”

  1. Helemaal mee eens dat het misselijk makend is en vooral laf om het niet te melden. Maar dit gedrag zie je telkens in de samenleving terug. Ze vernielen voor een hoop geld en gaan er schaamteloos vandoor. De straffen en de handhaving zijn ook echt niks. Ook het respect voor een ander en andermans spullen stelt tegenwoordig kennelijk weinig voor.
    Maar wie dwingt het af?
    Ik hoop ook dat de daders zich melden, want ze verpesten het voor een ander. Ik zou zeggen, meld je daden en verbeter jezelf!
    Misschien weer een plek waar camera’s nodig zijn!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld