Column: Geen respect

De vernieling aan het herdenkingsmonument. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het was bij ons toch wel een gesprek aan de eettafel vandaag. De vernieling van een muur bij het herdenkingsmonument nabij de rotonde Stationsweg / Rembrandtlaan. Het betrof een deel van de muur aan de achterkant. Zo goed als zeker tijdens de jaarwisseling vernield met vuurwerk. 

Waarom is dit gebeurd? En heeft de persoon of personen die er voor verantwoordelijk zijn zich al gemeld na de oproep van de wnd. burgemeester? Gaan ze de schade vergoeden? Volgt er nog een straf? 

Ik denk dat de brokkenmakers toch iets gemist hebben in hun opvoeding of de geschiedenislessen op school. Hoewel ik vind dat je een andermans eigendommen nooit mag vernielen (soms hebben mensen er hard voor gewerkt), blijf je van monumenten als deze af. Dit is een herdenkingsplaats, een oorlogsmonument, een herinnering aan hen die het leven lieten voor onze vrijheid. Hoe durf je?

Dit had nooit mogen gebeuren. Ook al is het kunstwerk zelf nabij de vernielde muur nog heel. Ook de muur maakt deel uit van de herdenkingsplaats. Zoals we keurig de plantjes daar laten staan als ze net zijn gepoot, zo blijf je ook altijd af van het gehele bouwwerk. Anders heb je geen respect! 

De jongeren die hiervoor verantwoordelijk zijn, zouden uit eigen beweging zich moeten melden bij de burgemeester of bij de politie. De schade moeten vergoeden en een straf krijgen. En misschien eens moeten praten met iemand van stichting Comité 4 en 5 Mei Sliedrecht.

Wat voor lol heb je eraan?

Dit is respectloos en de veroorzakers van de schade moeten zich schamen! Er is wat mis in je hoofd als je dergelijke dingen doet. 

Peter Donk

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op: de column is echt een column en geen ingezonden brief).

3 gedachten over “Column: Geen respect”

  1. Die personen die dit gedaan hebben, weten blijkbaar niet het verschil tussen mijn en dijn, en hebben waarschijnlijk geen grootouders die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Er moet alles op alles gezet worden om vernielers te vinden en de schade te herstellen.

  2. Ik ben het helemaal met je eens. Afblijven van andermans spullen maar zeker van monumenten. Als je een vent bent meld je dan en bied je excuus aan en vergoed de schade.

  3. Of het nou per ongeluk of express is gebeurd, deze mensen verpesten straks het vuurwerk afsteken voor een heleboel mensen. Zeker nu dit zo gevoelig is op dit moment.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld