Oishi Fusion

College voelt niets voor stappen ‘avondklok’ op reclamemasten A15

SLIEDRECHT – De lichtsterkte van de reclamemast aan de Kubus nabij de A15 is iets aangepast. Maar het college weigert aan de landelijke overheid te vragen om een ‘avondklok’ voor de ledschermen op de reclamemasten. ‘Niet realistisch’ is het antwoord. Dat blijkt uit beantwoording door het College van B & W van een aantal vragen van het raadslid Vincent Prins (CDA). Voor verlichting van sportvelden geldt op grond van het activiteitenbesluit milieubeheer wel de regel dat de verlichting uit moet tussen 23.00 – 07.00 uur. 

De reclamemast aan de Kubus, nabij de A15. (Archieffoto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht heeft contact gehad met de expoitant van de reclamemast aan de Kubus. “De duur van de reclames is, voor zover dit nog niet het geval was, verlengd naar 8 seconden per reclame. Tevens is de lichtsterkte, die voldeed aan de geldende richtlijnen, aangepast bij de overgang van dag naar avond. Bij het invallen van de avond paste de lichtsterkte zich later aan dan bij de mast in Hardinxveld Giessendam. Dit is nu aangepast en loopt nu gelijk en vloeiender over”, schrijft het college aan Prins. 

Niet realistisch
Het CDA Sliedrecht wilde van het college weten of zij een ‘avondklok’ voor ledschermen op reclamemasten een goed idee vindt. “Met alle begrip voor uw vraag, vinden wij het niet realistisch om de landelijke overheid een dergelijk verzoek te doen”, luidt het antwoord.

Reclamebord
He CDA vindt dat op grond van het Sliedrechtse reclamebeleid de nieuwe reclamemast geen reclamebeelden mag tonen zolang het oude reclamebord er staat. Maar het oude bord is volgens het college al lange tijd niet meer in gebruik. College: “Echter het frame is fysiek nog wel aanwezig. In het kader van efficiënt hergebruik als projectbord elders is dit bord zolang blijven staan. Zodra onze planning het toestaat zullen wij het bord verwijderen.” Prins vroeg namens zijn politieke partij of het college bereid is om van de exploitant van de reclamemast te eisen dat hij de ledschermen uitzet zolang het oude reclamebord nog aanwezig is? “Nee, dat is niet mogelijk. Er is vergunning verleend voor de reclamemast die al geruime tijd onherroepelijk is. Zoals al gezegd, is het oude bord niet in
gebruik en zal binnenkort verwijderd worden”, zegt het college.

4 gedachten over “College voelt niets voor stappen ‘avondklok’ op reclamemasten A15”

  1. @Hetty Advocaat; je opmerking dat er langs heel de A15 niet zoveel schermen als bij de gemeente Sliedrecht zouden staan klopt toch echt niet. Hveld heeft er bijvoorbeeld 3 staan. Er gefrustreerd over zijn prima, maar blijf wel bij de feiten.

  2. Toen het nog geen LED was, gingen de schermen uit. Dat is toen ook afgedwongen(zeker 10 jaar geleden) De omwonenden moeten er helaas alweer genoegen mee nemen. De klachten spelen al langer, en toch wordt er weer zo’n scherm geplaatst. En straks ook nog 1 bij de Ouverture? Langs heel de A15 staan niet zoveel schermen als bij de gemeente Sliedrecht

  3. Als D66 Sliedrecht vraag ik mij steeds meer af welk belang het college zwaarder laat wegen het belang van de bewoners of die van de exploitant. Het heeft er alle schijn van dat het laatste het geval is. Ik stel voor: CDA bevraag uw eigen wethouder hier eens over.

    Rene de Munck
    Fractie voorzitter D66 Sliedrecht

  4. “Realistisch” is het WEL mogelijk om beide schermen aan de Kubus synchroon beelden te laten tonen…nu wordt over de gehele wijk De Grienden via de 2 schermen aan de Kubus alsnog meerdere beelden binnen 8 seconden breed verspreid….. (ik heb dit bij de gemeente Sliedrecht schriftelijk aangevraagd)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld