Oishi Fusion

Raad praat over gebouw Elektra én bestuurlijke en ambtelijke huisvesting

SLIEDRECHT – Voor de derde avond op rij vergadert woensdag 17 februari 2021 de gemeenteraad van Sliedrecht. Tussen 20.00 – 23.00 uur staat wederom een oordeelsvormende digitale vergadering via Microsoft Teams gepland. 

Voor bijna twee miljoen euro gaat het gebouw aan Stationsweg 4 op de schop. Geen nieuwbouw, maar verbouw en aanpassingen dus. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aan de orde komen onder meer de renovatie en exploitatie van Stationsweg 4, beter bekend als jongerencentrum Elektra én een voorbereidingskrediet voor bestuurlijke en ambtelijke huisvesting, 

Gebouw
Voor de verbouwing van jongerencentrum Elektra wil het college een bedrag van niet 1,6 miljoen waar eerder sprake van was, maar 1,8 miljoen euro uittrekken, waarmee ook een verduurzamingsslag wordt gemaakt en waarmee de accommodatie volgens de gemeente Sliedrecht beter geschikt wordt gemaakt voor een breder maatschappelijke gebruik. 

Raadhuis en gemeentekantoor
Om te komen tot realisatie van de ambities en doelen voor de bestuurlijke en ambtelijke huisvesting die in de Kadernota 2021 en in het Integrale Accommodatieplan worden genoemd, heeft het college een bestuursopdracht vastgesteld. Het doel van deze bestuursopdracht is om te komen tot een concreet uitgewerkt plan voor het raadhuis en het gemeentekantoor. In totaal worden de voorbereidingskosten om te komen tot dit uitgewerkte plan geschat op circa € 136.000,–.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld