Oishi Fusion

Lokale ondernemers houden het niet meer vol: ‘Wij gaan morgen open!’

SLIEDRECHT / REGIO – Naast een Outbreak Management Team (OMT) moet er per direct een Sociaal en Economisch Management Team (SEMT) komen. Daarvoor pleiten woensdag 17 februari 2021 lokale ondernemers uit de Drechtsteden. Ze vinden dat daarvoor nu het moment is en willen meer aandacht voor de coronacrisis onder het motto ‘Wij gaan morgen open!’. Een website, posteractie en onlinepetitie zijn onderdeel van de actie.

Op de foto Gertjan van Ravenswaaij, Eddy Hoogendoorn en Wouter Bos. Ongeruste ondernemers, ouders, jongeren, psychologen, jeugdwerkers en werknemers uit Sliedrecht en de regio vinden dat het OMT een te beperkt advies geeft. Dat heeft volgens hen grote gevolgen. Hier krijgt Hoogendoorn de eerste poster uitgereikt door Van Ravenswaaij en Bos. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De ondernemers vinden dat het OMT een te eenzijdig advies geeft. Dat heeft volgens hen grote gevolgen. De initiatiefnemers benadrukken zich met hun actie niet te scharen onder de anti-coronaprotesten. “Het coronavirus is onder ons en de genomen maatregelen zijn nodig geweest om de druk op de zorg zoveel mogelijk te beheersen. Nu we verder in de crisisaanpak komen, zien we andere gevolgen. De geluiden worden luider in de media, zoals de maatschappelijke, sociale en economische gevolgen”, schrijven de initiatiefnemers.

Bloedserieus​
Winkeliers, horeca-eigenaren en andersoortige ondernemers zijn een online petitie op morgenopen.nl gestart en voeren een posteractie om meer aandacht te vragen voor de sociale en economische gevolgen van de coronamaatregelen. Ondernemers kunnen de posters ‘Wij gaan morgen open!’ ophangen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Niet compleet
Het kabinet wordt door het OMT geadviseerd als er een coronabesluit moet worden genomen. De ondernemers: “Het OMT kijkt echter niet voldoende naar sociale en economische aspecten. Daardoor is de besluitvorming van het kabinet niet compleet. Dat wordt steeds zichtbaarder in de samenleving. Het SEMT kan zich volledig op die aspecten richten en adviseren.” Als de onlinepetitie voldoende wordt getekend, wordt deze aangeboden aan de Tweede Kamer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld