Japans restaurant Oishi Fusion

College Sliedrecht staat achter oproep aan het rijk van gemeente Zoetermeer

SLIEDRECHT – Meer gemeenten hebben zich aangesloten bij de oproep van de gemeenteraad van Zoetermeer om te onderzoeken of het mogelijk is om meer geld te eisen van de rijksoverheid. Ook de gemeente Sliedrecht. “Het college schaart zich achter de oproep van Zoetermeer, omdat de roep van Zoetermeer herkenning oproept”, reageert dinsdag 28 juli 2020 de gemeente Sliedrecht, op een vraag daarover van Sliedrecht24. 

Door de coronacrisis kampen veel gemeenten met financiële problemen. De gemeenteraad heeft zich niet uitgesproken of gestemd. De raad is nu met reces. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede was de eerste die unaniem een motie aannam om de actie van Zoetermeer te steunen. Andere gemeenteraden kunnen vanwege het zomerreces, net als Sliedrecht, op dit moment geen formele besluiten nemen, maar verschillende gemeenten hebben aan het actiecomité in Zoetermeer laten weten dat de fracties onderling al hebben afgesproken dat ze willen meedoen. Of ook Sliedrecht dat heeft kenbaar gemaakt, is niet bekend.

Structureel geld
Volgens het actiecomité in Zoetermeer komen de tekorten landelijk neer op een bedrag van ongeveer 2,5 miljard euro per jaar. Voor Zoetermeer gaat het ieder jaar om zo’n 17,5 miljoen euro en de vrees is dat dit tekort voor de coronacrisis alleen maar hoger zal worden. Om hoeveel het in Sliedrecht gaat, is niet bekendgemaakt. De raad van Zoetermeer wil samen met andere Nederlandse gemeenten een vuist maken dat al dit jaar genoeg structureel geld voor de gemeenten beschikbaar komt.

1 gedachte over “College Sliedrecht staat achter oproep aan het rijk van gemeente Zoetermeer”

  1. “” De gemeente Sliedrecht schaart zich achter de oproep van Zoetermeer.”” Wanneer gaat de gemeente Sliedrecht eens reageren op oproepen die vanuit de Sliedrechtse bevolking komen? Of tellen die alleen maar voor spek en bonen mee?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld