Christelijke scholen maken ‘nieuwe start’ in Grote Kerk

door Hans van der Aa

SLIEDRECHT – In de Grote Kerk vond woensdagavond 12 september 2018 weer de jaarlijkse startdienst voor het christelijk onderwijs plaats. Leerlingen, ouders, juffen en meesters kwamen bijeen om een zegen te vragen over het nieuwe schooljaar.

Het schoolkoor van de Oranje-Nassauschool brengt de ingestudeerde liederen ten gehore. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
Een woord van welkom werd verzorgd door Wim Dunsbergen, namens het College van Bestuur van Vereniging Christelijk Onderwijs Papendrecht Sliedrecht. Voorganger was ds. G. van Dijk, als predikant verbonden aan de Nederlands Gereformeerde Kerk aan de Jacob Catsstraat. Muzikale medewerking werd verleend door Hanno Hommel op orgel/piano en Elsbeth Bonefaas op dwarsfluit. Het schoolkoor van de Oranje-Nassauschool zong enkele liederen.
 
Voordrachten
Het thema van de dienst was ‘Spits je oren’. De meditatie van ds. Van Dijk had als titel ‘Als jij luistert, gaat God spreken’. Voor leerlingen van diverse scholen was tijdens de dienst een rol weggelegd, zoals het voordragen van een gedicht, het verzorgen van de Schriftlezing en medewerking aan de collecte, die bestemd was voor Stichting Vrienden van Effatha. Een aantal leerkrachten kwam aan het eind van de dienst naar voren om gezamenlijk het lied ‘De God van de vrede geeft jou Zijn zegen’ te zingen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld