Apothekersassistente Van Stek stapt na 40 jaar over naar onderwijs

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – In Partycentrum De Lockhorst is woensdagavond 12 september 2018 afscheid genomen van apothekersassistente Ellen van Stek. Na ruim 40 jaar maakt zij een carrièreswitch en stapt over naar het onderwijs.

Ellen van Stek werkte sinds januari 1978 als assistente bij Apotheek Hoogland en later ook bij Thorbecke Apotheek. Deze beide apotheken maken samen met Apotheek Baanhoek-West deel uit van de Samenwerkende Apotheken Sliedrecht, eigendom van apotheker Paul van Bakel. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Veel Sliedrechters kennen haar als vast gezicht aan de apotheekbalie. Ze staat bekend als patiëntgericht, meedenkend, attent en meelevend. Van Stek begon bij Apotheek Hoogland en heeft de huidige eigenaar Paul van Bakel zien binnenkomen. Leuk detail is dat twee van de huidige apothekers als baby bij haar op schoot hebben gezeten.

Andere passie, het opleiden
Ook na 40 jaar is Van Stek nog steeds bereid bereid om nieuwe dingen aan te leren en blijft ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de farmacie. Ze geeft haar kennis graag door aan een nieuwe generatie assistentes. Dit is de reden dat ze nu volledig stopt in de apotheek en zich volledig gaat storten op haar andere passie, het opleiden van apothekersassistentes op het Da Vinci College in Dordrecht. Ze was al een aantal jaren in deeltijd aan dit College verbonden en zal nu o.a. het coördineren van stages/stageplekken voor haar rekening nemen. Van Stek zal ook veel studenten op stageplaatsen gaan bezoeken en zal in deze functie ongetwijfeld ook regelmatig aankloppen bij collega’s van haar ‘vroegere’ Sliedrechtse apotheken.

Digitalisering en robotisering
In de loop van de jaren is het vak van assistente enorm veranderd. In de beginjaren kwamen patiënten met handgeschreven recepten naar de balie van de apotheek. Tegenwoordig gaat alles digitaal en liggen de recepten vaak al klaar bij het ophalen. Het zelf vouwen en vullen van poeders behoort inmiddels tot het verleden, zo ook bijv. het handmatig vullen van capsules. Zo was er ook de introductie van robotuitgifte van medicijnen, een ontwikkeling van apotheker Van Bakel, die internationaal navolging heeft gekregen. Vooral de laatste jaren heeft een accentverschuiving plaatsgevonden naar goede patiëntvoorlichting.

Afscheidsdiner
Het voltallige personeel van de drie apotheken was bijeengekomen in een gemoderniseerde zaal van Partycentrum De Lockhorst. Na een welkomstwoord van Paul van Bakel was er eerst gelegenheid voor een hapje en een drankje. Hierna was tijd ingeruimd voor een officieel moment van afscheid. Van Stek werd toegesproken door Van Bakel en ontving naast hartelijke woorden een prachtig bloemstuk en een boek met de titel ‘Geneesmiddel in beeld’. Ook haar collega’s hadden een fraai afscheidsgeschenk samengesteld. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk diner, waarbij talrijke herinneringen de revue passeerden.

2 gedachten over “Apothekersassistente Van Stek stapt na 40 jaar over naar onderwijs”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld