Cheque aannemingsbedrijf De Groot & Schagen voor Alzheimer Nederland

SLIEDRECHT – Tijdens het Alzheimer Café is maandagavond 7 oktober 2019 door aannemingsbedrijf De Groot & Schagen een cheque ter waarde van € 10.000,– uitgereikt aan Suzanne Lankhorst, de coördinator van de werkgroep Alzheimercafé Sliedrecht. Het geld is bestemd voor Alzheimer Nederland, locatie Sliedrecht. 

De donaties hebben een mooi bedrag opgeleverd. Maandagavond kon de cheque worden uitgereikt. Van Links naar rechts op de foto: Wim de Groot, Suzanne Lankhorst (Mantelzorgcoördinator Welzijnswerk Sliedrecht), Leo Schagen. Lankhorst: “Een fantastisch bedrag van is opgehaald! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aannemingsbedrijf De Groot & Schagen organiseerde vrijdag 19 juli 2019 een open dag voor een breed publiek. Het was tevens het startsein om het nieuwe pand op de huidige locatie officieel in gebruik te nemen. Tijdens deze open dag kon er geld worden gedoneerd voor Alzheimer Nederland – locatie Sliedrecht. 

Respijtzorg
Het geld zal ingezet worden voor Respijtzorg. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. Zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft en daardoor de zorg beter kan volhouden. “Het Mantelzorgpunt werkt momenteel in samenwerking met Dementiezorg voor Elkaar en een aantal mantelzorgers aan het project respijtzorg. Welke vorm van respijtzorg is het meest wenselijk? Wat is nodig om dit te realiseren? Daar waar de behoefte ligt, daarin wordt geïnvesteerd. Dankzij de schenking van De Groot & Schagen, komen de wensen van de mantelzorgers dichterbij en hopen we mensen met dementie fijner en langer thuis te kunnen houden”, zegt mantelzorgcoördinator Lankhorst. 

Zorgwekkend
In Nederland krijgt één op de vijf mensen dementie. Maar liefst 29% van de mensen met dementie houdt hun diagnose liever verborgen. Dat percentage ligt gemiddeld hoger dan in andere landen (20%). Lankhorst: “Zorgwekkend, omdat dit hen hindert om hulp, advies en ondersteuning te vragen en medische hulp te zoeken. Dit blijkt uit het grootste onderzoek rond dementie ooit door Alzheimer’s Disease International (ADI).” Ook aandacht voor Respijtzorg en het Alzheimer café is belangrijk voor zowel mensen met dementie als hun naaste, omdat de juiste kennis en ondersteuningsmogelijkheden noodzakelijk zijn bij het omgaan met de ziekte dementie, de vijfde belangrijkste doodsoorzaak ter wereld.

3 gedachten over “Cheque aannemingsbedrijf De Groot & Schagen voor Alzheimer Nederland”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld