CDA Zuid-Holland wil verbetering Tiendweg en pleit voor veiliger snelfietspad

DEN HAAG / SLIEDRECHT – “Fietsen is gezond en goed voor het milieu, maar het moet wel veilig zijn”, stelt CDA Zuid-Holland, “Een deel van het snelfietspad Tiendweg langs de A15 in zo’n slechte staat dat het tijdens de vorst een aantal dagen dicht moest, omdat het meer op een ijsbaan leek.” Het CDA Zuid-Holland vindt dat hier snel wat aan moet worden gedaan.

De Tiendweg. Het gedeelte van het fietspad waar het om gaat is eigendom van het Waterschap Rivierenland. (Foto CDA Zuid-Holland)

Het CDA heeft de gedeputeerde gevraagd om te overleggen met het waterschap of het fietspad zo kan worden verbeterd dat het aansluit bij de kwaliteit die de provincie Zuid-Holland nastreeft. Fractievoorzitter Michel Rogier (CDA Zuid-Holland): “Ik ben blij dat de gedeputeerde heeft toegezegd contact op te nemen met het waterschap Rivierenland en met de wethouder van Sliedrecht. We willen uiteindelijk een fietspad dat schoon, heel en veilig is.”

Slechte waterafvoer
De provincie Zuid-Holland heeft onlangs financieel fors bijgedragen om het gemeentelijke fietspad vanuit Sliedrecht aan te sluiten op dit snelfietspad. Het is namelijk een belangrijke fietsverbinding voor doorgaande fietsers en inwoners van Sliedrecht. “Het fietspad is helaas in slechte staat. Het waterschap Rivierland heeft sommige delen aangepakt maar de gemeente Sliedrecht is hierover niet tevreden. De waterafvoer is nog steeds slecht waardoor er plassen blijven staan. Op de niet opgeknapte delen is het een modderpoel. Om veiligheidsredenen heeft de gemeente het pad al enkele keren moeten afsluiten zodat fietsers moeten omrijden”, bericht CDA Zuid-Holland vrijdag 9 februari 2024. 

5 gedachten over “CDA Zuid-Holland wil verbetering Tiendweg en pleit voor veiliger snelfietspad”

  1. Gevalletje van Pot verwijt de Ketel zou ik zeggen, de halve wijk staat hier onder water als het flink geregend heeft. Officiële paden worden al jaren niet meer bedekt met houtsnippers, waardoor je tot je enkels in de modder loopt, terwijl er toch genoeg geknot wordt. Waar gaan deze snippers naar toe? Worden die ten kostte van ons verbrand als zijnde biomassa? Ik heb liever droge voeten gemeente Sliedrecht! Kijk eerst eens naar jullie eigen fietspaden en voetpaden voordat je naar een ander wijst.

  2. Is het al eens bij de gemeente opgekomen dat de problemen zijn begonnen (of in ieder geval extreem verergerd) op het moment dat de A15 is verbreed? Ik neem aan dat de eventuele kosten voor renovatie van het fietspad om die reden toch gewoon (deels) verhaald kunnen worden bij het rijk? Die paar afvoerputjes die er onlangs voor veel te veel geld zijn geplaatst zetten geen zoden aan de dijk omdat de afwateringscapaciteit ervan is gebaseerd op een fietspad in plaats van op de oppervlakte van de A15.

  3. Het is niet alleen knullig opgeknapt, maar er drijft ook overal olie.
    Vroeger was hier een sloot, aan de kant van het geluidsscherm.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld