CDA wil snelheid internet basisscholen weten

SLIEDRECHT – Het CDA wil naar aanleiding van publicaties in de media van het college van B & W weten of ook in Sliedrecht sprake is van traag internet op basisscholen. 

Uit onderzoek bleek onlangs dat 900.000 leerlingen zijn verstoken van modern onderwijs door gebrekkig internet. (Foto Sliedrecht24)

Snel internet is volgens het CDA belangrijk, omdat 1 op de 4 leraren gebruik maakt van digitaal lesmateriaal. Onderzoekers concludeerden dat 1 op de 13 scholen nog geen wifi heeft en 34% van de scholen de ontvangst niet op peil is. De snelheid die de kabel bied, bleek niet voldoende voor het digitale lesmateriaal. Iets meer dan 40% van de scholen heeft de mogelijkheid om zich aan te sluiten op glasvezel.

Vragen
Voor het CDA aanleiding om te weten hoe het er in Sliedrecht mee staat en welke rol de gemeente heeft. Raadslid Rens den Besten: “Vindt het college dat een betrouwbare internetverbinding een belangrijke randvoorwaarde is voor modern onderwijs? Mocht dat worden bevestigd door de gemeente. Welke rol heeft de gemeente Sliedrecht in het faciliteren van deze randvoorwaarde? Weet de gemeente welke scholen kampen met het niet hebben van betrouwbare internetverbindingen, zodat modern onderwijs niet mogelijk is?”

1 gedachte over “CDA wil snelheid internet basisscholen weten”

  1. Ben benieuwd of het CDA ook gaat onderzoeken hoe het moderne onderwijs mbt snel internet van invloed is op het leren. Er verschijnen nu allemaal berichten in de media dat computers zorgt voor slechtere prestaties…

Plaats een reactie

*=Verplicht veld