Burgemeester een maand alcoholvrij

SLIEDRECHT / REGIO – Burgemeester Bram van Hemmen (CDA) van de gemeente Sliedrecht laat de gehele maand oktober drankjes met alcohol staan. Hij doet net als enkele andere burgemeesters en wethouders uit de regio mee met de actiemaand ‘Verzuip jij je toekomst? 

De gehele maand staat het ontmoedigen van alcoholgebruik bij jongeren centraal en vinden er diverse bewustwordingsactiviteiten plaats. Bramd van Hemmen doet daar graag aan mee. Centrale actie tijdens deze maand is ‘IkPas’, een periode waarin géén alcohol wordt gedronken, in dit geval heel oktober. (Foto Ronald van den Heerik)

De gemeenten Giessenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht besteden daar dit jaar extra aandacht aan. In deze vier actiemaand-gemeenten vinden de hele maand allerlei activiteiten plaats om aandacht te vragen voor het terugdringen van alcoholgebruik door jongeren. 

Goede voorbeeld
Van deskundigheidbevordering voor professionals tot bijeenkomsten bij sportverenigingen en van toneelvoorstellingen voor ouders tot debatten voor leerlingen op scholen. De gemeenten werken samen met organisaties als de Dienst Gezondheid & Jeugd, GGZ-instellingen, Openbaar Ministerie en de Politie. Door een glas met alcohol te laten staan, willen de bestuurders onder wie Van Hemmen het goede voorbeeld geven aan de jongeren in hun omgeving.

Sociale media
Tijdens de actiemaand dragen verschillende partijen zoals gemeenten, alcoholverstrekkers, scholen, (sport)verenigingen, CJG, jongerenwerk, bibliotheek en kerken hun steentje bij. De IkPas is een actie waar iedereen aan mee kan doen! Bijvoorbeeld met vrienden, familie, studiegenoten, collega’s, of welke groep dan ook. Er is een speciale Facebook-pagina die je kunt ‘liken’. Hier krijg je dagelijks tips & trics om het de hele maand vol te houden. Je kunt je bevindingen delen, vragen stellen en met andere ‘IkPas-ers’ in gesprek. Geef ook het goede voorbeeld en doe mee! 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld