CDA stelt vragen over bodemdaling na zien van KRO-NCRV De Monitor

SLIEDRECHT – CDA Sliedrecht heeft zondagavond 24 februari 2019 laat vragen gesteld aan de griffie (vragenvanuitderaad) over de bodemdaling. Aanleiding was de uitzending eerder die avond van het televisieprogramma van de KRO-NCRV De Monitor ‘Heel Holland zakt‘.

De vragen zijn gesteld door raadslid Vincent Prins (CDA). (Foto gemeente Sliedrecht)

De vragen – hoewel niet heel bijzonder – zijn voor de inwoners niet zichtbaar in het raadinformatiesysteem, maar wel bekend bij de redactie van Sliedrecht24. Dat betekent dat een aantal politieke partijen nog altijd niet transparant zijn over vragen die hun raadsleden stellen en er ook geen transparantie is aan de kant van de gemeente Sliedrecht over ontvangen vragen.

Na droge zomer
In het programma werd bekendgemaakt dus tussen de 880.000 en mogelijk ruim één miljoen huiseigenaren met funderingsproblemen te maken hebben. Het gaat om zeker een kwart van de woningen gebouwd voor 1970. Vooral na de droge zomer van 2018 is het hard gegaan. Zo’n 83 gemeenten (bij elkaar zo’n 130) gemeenten hebben er mee te maken in Nederland. Slechts tien gemeenten zijn er daadwerkelijk mee bezig en maar drie gemeenten zijn aangesloten bij het funderingsherstelfonds aangesloten. De funderingsproblematiek werd zondagavond aan de orde gesteld door directeur Dick de Jong van de stichting Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF). 

Vragen
Prins wil weten of het aannemelijk is dat in Sliedrecht sprake is van een funderingsproblematiek. “Is het aannemelijk dat de droge zomer van 2018 in Sliedrecht heeft geleid tot een verergering van de funderingsproblematiek? Is bekend hoe groot het funderingsprobleem in Sliedrecht is? Zo ja, om hoeveel huizen gaat het in Sliedrecht?”, vraag Prins.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld