Sliedrecht naar kwartfinale districtsbeker KNVB

SLIEDRECHT – In de achtste finale van de districtsbeker Zuid I heeft het eerste elftal van voetbalvereniging Sliedrecht dinsdagavond 26 februari 2019 op sportpark De Lockhorst een 6-0 overwinning behaald tegen het Brabantse MOC’17, (zondag 3e klas – red) en plaatst zich voor de kwartfinale.

Ryan Korporaal viert eerste basisplaats met doelpunt. (Foto v.v. Sliedrecht)

Met een enigszins aangepaste basisopstelling had Sliedrecht het eerste half uur een volwaardige tegenstander aan MOC’17, dat zich goed aanpaste aan het tempo dat Sliedrecht speelde. De eerste en overigens enige kans in de eerste helft van MOC’17 kwam na 12 minuten toen een hard schot vanaf de flank voorlangs het doel van Donatz ging. Sliedrecht kon de tegenstander moeilijk de wil opleggen tot de 30e minuut, toen de ban werd gebroken.

Tekst gaat verder onder tweet.

Kippenvel
Uitgerekend Ryan Korporaal, de man die twee en een half jaar geleden een zware knieblessure opliep, een lange revalidatieperiode kende, al een enkele keer een paar minuten was ingevallen en vandaag in de basis als rechter verdediger stond, was de doelpuntenmaker. Met een harde diagonale schuiver bracht hij Sliedrecht op voorsprong (1-0). “Een heerlijk gevoel en vooral toen het hele team inclusief de bank met mij dit feestje vierde kreeg ik toch wel kippenvel” aldus de sympathiek verdediger. Vanaf dat moment kon MOC’17 het tempo niet meer goed volgen en liep Sliedrecht tot de rust uit naar 3-0 via Sjoerd v.d. Waal en Hakan Tokul.

Weekje rust
Na de pauze begon Sliedrecht niet al te best en leek MOC’17 terug te kunnen komen in de wedstrijd, maar toen Danny van Laarhoven na een uur spelen 4-0 aantekende was de strijd gestreden. Nog een handjevol kansen werd onbenut gelaten, maar opnieuw Hakan Tokul en Danny van Laarhoven bepaalden de eindstand op 6-0. Ook trainer Dennis v.d. Steen kon tevreden zijn. “Na het vervelend puntverlies van afgelopen zaterdag is het toch lekker om met ruime cijfers te winnen en vooral weer lekker te scoren. Nu een weekje rust en dan op naar het restant van de competitie”, aldus de oefenmeester.

Komende weekend
Zaterdag 2 maart 2019 wordt er niet gespeeld i.v.m. vakantie. De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 9 maart. Sliedrecht speelt dan thuis tegen L.R.C. uit Leerdam.