Oishi Fusion
VeiligGoed

CDA Sliedrecht en PRO Sliedrecht komen met motie Wipkip

SLIEDRECHT – Het CDA en PRO Sliedrecht zijn niet tevreden met de inrichting of herinrichting van sport- en speelplaatsen. Sinds vier jaar zijn deze anders en zouden ze zijn afgestemd met de buurt, maar volgens de partijen is dat niet altijd waar. “Sinds de Sint-Elisabethsvloed groeiden al veel generaties op in Sliedrecht. Het CDA en PRO Sliedrecht willen dat de volgende generatie hier ook met plezier opgroeit. Met oog voor onze jonge inwoners dienen wij de motie Wipkip in. Onze jongeren moeten later in hun nieuwe Sliedrechtse starterswoning kunnen terugkijken op een plezierige jeugd in Sliedrecht”, stellen CDA en PRO Sliedrecht in een reactie naar online krant Sliedrecht24.

Het CDA en PRO Sliedrecht kwamen met de motie over de wipkip tijdens de behandeling van de Kadernota 2021, dinsdagmiddag 29 september 2020. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Sinds 2016 zijn veel sport en speelplekken heringericht. Voor kinderen van 0 tot 5 jaar zijn ze veranderd of gaan ze nog veranderen. Volgens ouders is er volgens het CDA en PRO Sliedrecht behoefte aan speeltoestellen voor jonge kinderen. De overweging voor het CDA en PRO Sliedrecht luidt: “Dat het nieuwe Dorpsfonds is bedoeld voor o.a. extra speelvoorzieningen. Roept het college op om in 2021 in goed overleg met inwoners het aantal wipkippen en andere speeltoestellen voor jonge kinderen in Sliedrecht uit te breiden en dit te financieren uit het Dorpsfonds.” De motie is aangenomen.

1 gedachte over “CDA Sliedrecht en PRO Sliedrecht komen met motie Wipkip”

  1. In ons buurt prof kamerling onneslaan veel kinderen maar jammer we hebben geen speel ruimte .ik hoop tekomets kan speel tuin plaatsen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld