Burgemeester sluit woning wegens handelsvoorraad drugs

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid heeft woensdag 13 september 2023 een woning voor drie maanden gesloten aan de Deltalaan, omdat daar een handelsvoorraad drugs is gevonden. In het huis is ruim 200 gram cocaïne gevonden en versnijdingsmiddel. Dat zijn handelshoeveelheden.

“Ik sluit de woning in het algemene belang. Bij de handel in drugs zijn vaak criminele organisaties betrokken. Ik wil niet dat door deze activiteiten onze inwoners in gevaar worden gebracht. Voor drugscriminaliteit is hier geen plaats”, vindt burgemeester Jan de Vries. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

De burgemeester maakt met de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid binnen de Opiumwet. Dat geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar een drugs wordt gevonden.”Het gebruik van drugs is niet alleen slecht voor de gezondheid maar levert ook veel maatschappelijke schade op. De handel van drugs draagt bij aan een onveilige leefomgeving”, stelt De Vries. Hij sluit de woning, zodat volgens hem de openbare orde en veiligheid hertstelt. De Vries: “Een sluiting van drie maanden is noodzakelijk om duidelijk te maken dat deze woning niet langer gebruikt wordt voor de handel in verdovende middelen en een signaal te geven dat handel in verdovende middelen in Sliedrecht niet wordt geaccepteerd.”

5 gedachten over “Burgemeester sluit woning wegens handelsvoorraad drugs”

  1. ja kijk noodopvang blijft open natuurlijk.de gemeente krijgen hier veel geld voor .dus wat daar ook gebeurd kan schijbaar allemaal.nee de vries zal de noodopvang echt niet sluiten,behalve als het jou wonig zou zijn dan word jij opgepakt moet de woning verlaten,dat is nu het verschil hor men omgaat als het een asielzoeker is.

  2. klopt helemaal wat jij zegt johnny dan kan allemaal.maar hopen dat vuurwapens niet worden gebruikt maar ja dan heeft de vries weer zijn eigen uitleg weer.

  3. ach je mag ook niks meer he.hier is de vries snel mee sluiten.maar bemiddelen voor andere woning voor een vrouw die de woning moest verlaten haar man overleed.deed hij niks mee .ze kreeg geen hulp van hem.jammer .gelukkig heeft zij een woning weer.

  4. Toch apart.
    Als er twee wapens worden gevonden in de crisisnoodopvang, dan wordt die niet gesloten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld