Burgemeester sluit woning aan Sperwerstraat vanwege criminele activiteiten

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) heeft een woning gesloten aan de Sperwerstraat, omdat er een handelsvoorraad drugs is gevonden. Dat maakt de gemeente vrijdagmorgen 17 november 2023 bekend.

De gemeente heeft in de woning aan de Sperwerstraat naast ongeveer 800 gram hasj een ruime hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen die zijn opgenomen op lijst I van de Opiumwet. Dat zijn handelshoeveelheden. Naast de verdovende middelen zijn er ook nog andere illegale goederen gevonden. (Stockarchieffoto Politie Drechtsteden Buiten)

De burgemeester maakt met deze sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in de Opiumwet. Dat geeft hem de mogelijkheid om een woning te sluiten op het moment dat daar drugs zijn gevonden. “Ik sluit de woning in het algemene belang. Bij de handel in drugs zijn criminele organisaties betrokken. Ik wil niet dat door deze activiteiten onze inwoners in gevaar worden gebracht. Voor drugshandel en andere criminele activiteiten is in Sliedrecht geen plaats”, verklaart De Vries.

2 gedachten over “Burgemeester sluit woning aan Sperwerstraat vanwege criminele activiteiten”

  1. Kom op de Vries mensen eruit die het veroorzaken. En de woning vrijgegeven of denk je dat er overschot aan woningen zijn .

Plaats een reactie

*=Verplicht veld