Burgemeester De Vries maakt zich zorgen over toename corona

SLIEDRECHT – Burgemeester Jan de Vries (CDA) maakt zich zorgen rond corona in het dorp. In een week tijd is volgens de eerste burger het aantal coronagevallen met 50% gestegen. Hij deed een oproep aan een ieder die nog niet gevaccineerd is. “Ga met elkaar het gesprek aan”, riep De Vries op. 

Burgemeester Jan de Vries deelde zijn zorgen over corona in het dorp dinsdagavond. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Zeven Sliedrechters zijn in het ziekenhuis terechtgekomen en twee inwoners zijn overleden aan corona. Vaccinaties blijven volgens De Vries in Sliedrecht achter onder alle leeftijdsgroepen, vooral onder tieners. Hij wees erop dat tussen 1 en 4 december 2021 de prikbus van de GGD Zuid-Holland Zuid in Sliedrecht staat. 

Verharding
De ontwikkeling van de coronapandemie is zeer zorgelijk. De Vries: “Ik maak mij zorgen over de onrust die de pandemie met zich meebrengt. Over de toenemende verharding. Naar de overheid, naar de politie en ook naar elkaar. Tegelijkertijd zie ik gelukkig in Sliedrecht dat de meeste inwoners en ondernemers zich netjes aan de maatregelen willen houden en rekening houden met elkaar. Maatregelen die ook veel van ons vragen. Minder bezoek, thuiswerken, vroege sluiting van de horeca en nu ook weer verplicht afstand houden. We hadden het graag allemaal achter ons gelaten. Ik maak mij vooral ook zorgen over die inwoners voor wie eenzaamheid dreigt, over die jongeren die niet meer uit kunnen gaan en over die ondernemers die alles uit de kast moeten halen om hun onderneming overeind te houden.”

Dringende oproep
Achter de coronacijfers schuilt volgens De Vries veel verdriet. “Dat is reden om met elkaar er alles aan te doen om te voorkomen dat nog meer inwoners van onze gemeente besmet en ook ernstig ziek worden. We weten dat vaccinatie er voor zorgt dat je minder ziek kunt worden en ook minder snel het virus overbrengt op anderen. Het aantal vaccinaties blijft in Sliedrecht helaas achter. Onder alle leeftijdsgroepen en zeker ook onder de tieners. Daarom opnieuw, via uw raad een dringende oproep aan alle jongeren en ouderen in Sliedrecht om serieus te overwegen om je alsnog te laten vaccineren. Ga met elkaar in gesprek over vaccinatie. Doe dat op basis van objectieve informatie en met respect voor elkaar.”

Onheus bejegend
“Van groot belang is dat we ons aan de basisregels houden. Om zo samen te voorkomen dat er nog meer besmettingen plaatsvinden, onze zorgverleners weer overbelast raken, meer reguliere zorg moet worden uitgesteld en dat er nog strengere maatregelen nodig zijn”, sprak De Vries, “Laten wij de Sliedrechtse ondernemers en verenigingen ook helpen door, wanneer nodig, ons coronatoegangsbewijs te tonen en ons mondkapje op te doen. Ook als je het niet eens bent met deze maatregelen, besef dan dat onze ondernemers en verenigingen verplicht zijn om deze maatregelen uit te voeren. Ik schrik er daarom ook van, als ik hoor dat medewerkers van het zwembad door sommige ouders onheus bejegend zijn. Ons college vindt dat onacceptabel. Wij staan voluit achter het zwembadpersoneel en alle andere medewerkers en vrijwilligers die gewoon hun werk doen. Respect daarvoor verwacht ik van iedere Sliedrechter. Waar nodig ondersteunen wij de ondernemers en verenigingen bij de inhuur van extra personeel. Dat doen we ook voor het zwembad.”

Explosie geweld
De Vries kwam ook terug op het geweld en de rellen afgelopen vrijdagavond in Rotterdam. “Ook politieagenten uit onze omgeving hebben daar voor hete vuren gestaan. Ik ben er van overtuigd dat ik ook namens u spreek, als ik zeg dat wij als gemeentebestuur dit extreme geweld ten zeerste afkeuren en rondom onze hulpverleners staan. Hulpverleners die iedere dag onze veiligheid waarborgen. Zij verdienen al onze steun en respect. Die steun en respect hebben ik gisteren samen met mijn collega’s ook uitgesproken in de richting van onze politiechef Fred Westerbeke. Deze explosie van geweld mag zich niet meer herhalen. Niet in Rotterdam, niet in Sliedrecht of waar dan ook in ons land”, aldus De Vries. Dat vraagt volgens hem een gezamenlijke inzet van politie, openbaar ministerie, burgemeesters en van ons allemaal. De Vries: “Verschillen van mening mogen er zijn. Ook in Sliedrecht. Daarover voeren wij geen strijd maar het goede gesprek. Ik vertrouw daarbij op de gemeenschapszin in Sliedrecht. Wij zien om naar elkaar, hebben respect voor elkaars overtuiging en voelen ons verantwoordelijk om samen het coronavirus te bestrijden.”

8 gedachten over “Burgemeester De Vries maakt zich zorgen over toename corona”

  1. Het is wel belangrijk dat je het verhaal goed leest en niet alleen de dingen waar je niet eens mee bent het is nu wel zo dat we het in onze eigen hand hebben passen we normale regels zoals afstand mondkapje niet toe we dan wel moeten verwachten dat er nieuwe maatregelen volgen dus doe niet zo stoer en hou je gewoon aan de regels ook als je het niet mee eens bent want doe je dat niet ben je wel egoïstisch bezig

  2. Beste Suzanne,

    Ook met je gordel om, kun je een auto-ongeluk krijgen. Sterker: Ruimschoots de meerderheid van alle auto-ongelukken gebeurt door mensen met een gordel om. Daarom doe jij je gordel dus niet om, begrijp ik? Afschaffen dan maar?

  3. Eerder hield het artikel op na de note over de prikbus, hierdoor leek het enkel een vingerwijzing. Zie nu dat dit is aangevuld en waarschijnlijk is er nog wel meer gezegd waardoor mn eerdere reactie wel erg kort door de bocht lijkt. Zou fijn zijn als het hele verhaal (aangevuld/in eerste instantie al) gepubliceerd wordt…

  4. Die slopers en relschoppers in Rotterdam hard aanpakken en de ouders een cursus geven, hoe voed ik mijn kinderen op.

  5. Je bent niet minder besmettelijk als je bent gevaccineerd bent. Heb je corona ben je even besmettelijk. Of je nou gevaccineerd bent of niet.

  6. Triest dat zelfs onze burgemeester mee doet met het creëren van tweedeling in de samenleving door direct naar ongevaccineerden te wijzen… Binnenkort QR nodig om ons durp in te mogen?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld