Brand legt schuur met daarin machines en hooi in de as

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een schuur met daarin landbouwmachines en hooi bij een boerderij aan de Parallelweg is in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september 2021 door brand verwoest. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid bericht dat de machines behouden zijn gebleven net als een naastgelegen caravanstalling. Bij de brand kwam veel rook vrij. 

Voor de waterwinning is opgeschaald naar grote brand en zijn meerdere voertuigen van diverse korpsen ingezet. Dit was de situatie zaterdagmorgen even na 07.00 uur. De schuur wordt met een kraan leeggehaald. De brandweer denkt nog enkele uren bezig te zijn met nablussen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De schuur stond volledig in brand en daarbij kwam, zoals gezegd, veel rook vrij. Omstanders werd geadviseerd uit de rook te blijven. De koeien in de naastgelegen stal bleven ongedeerd. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Geen asbest
De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid meldde dat de brand rond 01.45 uur onder controle was en het nablussen begon. Een meetploeg heeft in de omgeving gemeten en geen bijzonderheden gevonden. De schuur bevatte geen asbest. De komende uren zal de brandweer het nog brandende hooi uit elkaar trekken en blussen. In samenwerking met het waterschap wordt het vervuilde bluswater opgevangen. Team Brandonderzoek VR-RR/VRZHZ doet onderzoek naar de oorzaak.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld