Brand bij HVC kan enige rook- en / of geuroverlast in Sliedrecht geven

SLIEDRECHT – De broeibrand die donderdag 24 december 2020 is ontstaan bij HVC aan de Baanhoekweg in Dordrecht (tegenover de gemeente Sliedrecht, aan de andere zijde van de rivier de Merwede – red.) kan zaterdag 26 december 2020, Tweede Kerstdag, wat rook- en / of geuroverlast in Sliedrecht geven, waarschuwt de afvalverwerker. Er komen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Het afgraven en gedoseerd blussen van de broeibrand in de afvalbunker van HVC verloopt goed en is volgens het bedrijf volledig onder controle. (Foto HVC)

Tekst gaat verder onder tweet

“Metingen van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid in de omgeving geven aan dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijkomen. Incidenteel kan de omgeving in Sliedrecht nog overlast hebben wat van geur- en rookontwikkeling vanwege wind uit het zuidwesten”, bericht het bedrijf.

Warmtelevering
Afvalverwerker HVC zegt af te stemmen met brandweer en bevoegd gezag en verwacht het kerstweekend nog nodig te hebben om de gehele broeibrand te blussen. Het afvalverbrandingsproces verloopt normaal, de warmtelevering blijft gegarandeerd. Wie vragen heeft over de brand mag contact opnemen met HVC.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld