Boskalis opent nieuw offshore wind kantoor in Verenigde Staten

PROVIDENCE (VS) / PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Boskalis heeft donderdag 30 juni 2022 een nieuw kantoor geopend in Providence, Rhode Island in de Verenigde Staten om bij te dragen aan de snel groeiende offshore windmarkt langs de oostkust van de Verenigde Staten. Het kantoor dient als de Boskalis thuisbasis van waaruit meerdere offshore wind projectteams worden ondersteund.

Met het doorknippen van een lint is het kantoor officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van Gouverneur McKee van Rhode Island, RI Commerce Corporation President Fagan, David Ortiz, hoofd van New England Market Affairs van Ørsted en Michael Ausere, Vice President of Business Development van Eversource Energy. (Foto Boskalis)

De opening werd bijgewoond door vertegenwoordigers van verschillende bedrijven die actief zijn in de offshore windsector, waaronder Waterson Terminals, Crowley en RI Building Trades met wie Boskalis de komende jaren nauw zal samenwerken. Het Papendrechtse bedrijf is statutair gevestigd in Sliedrecht, waar het ook is gestart. Bij Boskalis werken verschillende inwoners van Sliedrecht.

Contracten
Boskalis heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten in de Verenigde Staten uitgebreid om de markt voor duurzame energie te kunnen bedienen. Dit omvatte aanvankelijk tal van maritieme surveycampagnes ten behoeve van de eerste fase van offshore windontwikkelingen. Meer recentelijk heeft Boskalis een aantal contracten in de wacht gesleept voor het transport en de installatie van funderingen, exportkabels en erosiebescherming voor de ontwikkeling van offshore windparken in het noordoosten van de Verenigde Staten. Onderdeel daarvan is het transport en de installatie van de funderingen en substations en het aanbrengen van erosiebescherming voor Ørsted-Eversource als onderdeel van de ontwikkeling van de South Fork, Revolution en Sunrise windparken voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Bekende markt
Boskalis is sinds begin jaren 80 actief in de Verenigde Staten, aanvankelijk via Stuyvesant Dredging Company en daarna onder meer via Dockwise USA en Donjon Smit. Met een schat aan expertise op het gebied van maritieme aannemerij is Boskalis betrokken geweest bij tal van offshore-projecten, de sanering van verontreinigde grond uit de bodem van enkele rivieren en diverse bergingsoperaties. Om de energietransitie naar duurzame bronnen te faciliteren, heeft Boskalis de afgelopen jaren zijn activiteiten in de markt voor duurzame energie uitgebreid door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer dan 100 offshore windparken wereldwijd. Boskalis is er trots op bij te dragen aan de transitie naar schone energie in de Verenigde Staten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld