Oishi Fusion
VeiligGoed

Boring voor aanleg warmtenet van wijk Vogelbuurt-Zuid naar Vogelbuurt-Noord

SLIEDRECHT – Om de warmteleidingen van wijk Vogelbuurt-Zuid naar Vogelbuurt-Noord aan te leggen, is donderdag 24 september 2020 na het middaguur begonnen met het passeren van de rotonde Thorbeckelaan / Lijsterweg. Dat gebeurt met een gestuurde Horizontal Directional Drilling (HDD) boring.

De zogeheten intrek-operatie van de leiding. Altijd een mooi en technisch spektakel. De boring is één van de mijlpalen in het project en de eerste die in Sliedrecht wordt uitgevoerd. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Sinds maart 2020 werken afvalverwerker HVC en aannemer A. Hak in wijk Vogelbuurt-Zuid aan de aanleg van het warmtenet. Nu de werkzaamheden in dat deel (zo goed als) afgerond zijn, wordt de oversteek naar de andere kant van de Thorbeckelaan gemaakt.

5 gedachten over “Boring voor aanleg warmtenet van wijk Vogelbuurt-Zuid naar Vogelbuurt-Noord”

 1. Hallo Joop Keesmaat, ik weet zeker dat ik dit hoorde op het spreekuur in de wijk van de proffesionele werkmensen zelf.
  Ik snap het ook niet en ik wist ook niet wat ik hoorde. Het kan zijn dat de man abuis was….geen idee maar wel vreemd. Ik hoorde het toch echt goed.

 2. @ Jeannette
  Hallo Jeannette, op een zgn. “zomermiddagwandeling” bij Chemours werd mij uitgelegd, dat die stoomleiding tussen HVC en Chemours precies andersom werkt. Chemours “krijgt” van HVC jaarlijks 400.000 ton stoom om hun chemische fabriek te laten draaien. Hoe je stoom weegt, weet ik ook niet, maar het wrange is, dat de milieu-vervuiling door Chemours/Dupont op een zeer milieu-vriendelijke manier gedaan wordt, maar ik denk, dat het één het andere niet opheft.

  Overigens kan “warme stoom” van HVC-Dordt naar Sliedrecht volgens mij nog wel even op zich laten wachten, want – ik ben weliswaar geen expert – dan moet er toch een pijp door de rivier gelegd worden. Geen idee wanneer die er gaat komen?

  In elk geval geen Chemours/Dupont stoom om Sliedrechtse huizen te verwarmen.

 3. Ik kreeg te horen dat wij met het warmtenet verwarmd gaan worden met de stoom van Dupont. Ik dacht van HVC maar hoe zit het nu echt? Liggen de stemmen en meningen van de burgers in de prullenbak? Gaat het dan nog om de burgers of andere belangen?
  Dat zou eigenlijk de oppositie boven tafel moeten zien te krijgen.

 4. Ik zou de heren en dames gemeentebestuurders en belanghebbenden willen wijzen op een rapport dat is verschenen over het geldverslindende warmtenet project in Rotterdam, wat na het investeren van honderden miljoenen euro al gekoste project dreigt stopgezet te worden omdat steeds meer getwijfeld wordt aan de haalbaarheid. Moeten wij als burger van Sliedrecht opdraaien voor het doordrukken van een prestigeproject wat door enkele bestuurders ons door de strot wordt geduwd?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld