Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Bonkelaarplein volgens gemeente zo goed als klaar

SLIEDRECHT – De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het Bonkelaarplein. Het plein is volgens de gemeente Sliedrecht zo goed als klaar. “Er volgen alleen nog wat kleine puntjes op de i. Met extra parkeerplekken én meer groen heeft het Bonkelaarplein een nieuw gezicht gekregen.”

Het Bonkelaarplein is helemaal opnieuw ingericht. (Foto gemeente Sliedrecht)

“Samen met omwonenden hebben we gekeken hoe het plein een groenere uitstraling kon krijgen én meer parkeerplaatsen. Best lastig. Maar door de indeling van het plein met een kwart slag te draaien, is er voor beide ruimte gekomen”, aldus de gemeente Sliedrecht.

Tekst gaat verder onder tweet. 

“Daarnaast hebben we gekozen voor een duurzame inrichting van het plein. Je ziet het niet, maar onder de grond is een ‘pakket’ aangebracht met lava. Dit vangt hemelwater op. Regen en andere neerslag gaat dus niet direct naar de sloot of riolering, maar kan infiltreren in de grond. Bij de parkeerplaatsen ter hoogte van de Stationsweg kun je nog wel iets zien van de duurzame inrichting. We hebben hier ‘open’ stenen gebruikt, zodat het hemelwater goed in de grond kan zakken”, schrijft de gemeente Sliedrecht.

2 gedachten over “Bonkelaarplein volgens gemeente zo goed als klaar”

  1. Zeker mooi geworden, wel jammer dat de laadpalen voor de elektrische auto’s er niet meer zijn.

  2. Mooi Plein en ook een mooie ondergrond , nu nog wat discipline van de gebruikers
    Rijdt a.u.b. niet over de plantsoentjes ;( en voorzichtig met de jonge bomen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld