Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Opnieuw vragen van PRO Sliedrecht over bomen op voormalig ziekenhuisterrein

SLIEDRECHT – De lokale politieke partij PRO Sliedrecht heeft maandag 20 januari 2020 opnieuw vragen aan het College van B & W gesteld over het voormalige ziekenhuisterrein aan de Wilhelminastraat en de bomen die daar staan. De gemeente heeft voor acht bomen een kapvergunning verleend en een herplantplicht opgelegd.

Bewoners in de buurt hebben ook moeite met de kap van de gezonde bomen. Voor hen al tientallen jaren een vertrouwd uitzicht. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24) 

Begin december 2019 – toen nog geen kapvergunning was verleend – heeft PRO Sliedrecht bij de mondelinge vragenronde van de besluitvormende raad aandacht gevraagd voor de bestaande bomen in het plangebied van het voormalige ziekenhuis. “We deden dit omdat we bij de begrotingsbehandeling al onze zorg uitten over de – in onze ogen – redelijk (te) grote aantal verleende kapvergunning. Het college antwoordde toen het verzoek van onze fractie te zien als “ondersteuning van het beleid van het college”, zegt fractievoorzitter Gerrit Venis, “In de bekendmakingen van week 2 vinden we vervolgens: “Het kappen van acht bomen, Wilhelminastraat 75. Er is een herplantplicht van acht bomen opgelegd. Datum verlening 20 december 2019.”

Verplaatsen bomen?
PRO Sliedrecht heeft maandag daarom weer vragen gesteld. “Kunt u duidelijk maken op welke wijze “het ondersteunen van het beleid” (waarbij dus is gepleit om te zoeken naar andere mogelijkheden) heeft kunnen worden vertaald naar het verlenen van een kapvergunning? Nu sprake is van een herplantplicht is onze vraag of het college bereid is samen met de ontwikkelaar te onderzoeken om in plaats van te herplanten te kiezen voor verplaatsing van de huidige bomen binnen het plangebied”, aldus Venis. 

Regeling
Dinsdag 28 januari 2020 wordt de gemeenteraad gevraagd een oordeel te geven over de aanvraag betreffende de coördinatieregeling aangaande dit plan. Venis: “Kunt u uitleggen op welke wijze het verlenen van deze vergunning gerelateerd is aan dat te nemen besluit? Had het verlenen van de kapvergunning ook onderdeel uit kunnen maken van deze regeling?”

1 gedachte over “Opnieuw vragen van PRO Sliedrecht over bomen op voormalig ziekenhuisterrein”

  1. Wij als buurt snappen er niks van,we hebben een bezwaarschrift ingediend met handtekeningen van de bewoners,waar wij niks meer van gehoord hebben,en dan ineens is de vergunning rond🤔 half december.het draait om gelg,geld,en nog een geld.een bezwaarschrift heeft dan blijkbaar totaal geen zin.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld