Japans restaurant Oishi Fusion

Forse snoei van treurwilgen en grote bomen

SLIEDRECHT – Vanaf maandag 20 januari 2020 gaat de gemeente zeventien grote bomen flink snoeien. Dat gebeurt volgens de gemeente om de bomen veilig te houden. “In Sliedrecht willen we graag veilig genieten van bomen en groen. Daarom controleert de gemeente doorlopend het bomenbestand. Uit zo’n controle bleek dat verschillende bomen niet meer veilig zijn. Want er bestaat een kans dat er takken afbreken. Van grote treurwilgen snoeien we sowieso elke vijf jaar de takken.

Hier op de Adriaan Volkersingel blijven de bomen vooralsnog zoals ze nu zijn. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeente Sliedrecht kiest met snoeien voor het behoud van deze bomen. “Want we vinden voldoende grote bomen in Sliedrecht belangrijk. Met een flinke snoeibeurt kunnen de bomen naar verwachting weer tien tot vijftien jaar veilig blijven staan”, bericht de gemeente. 

Bomen
Op de volgende plaatsen worden bomen gesnoeid. Begonnen wordt met treurwilgen. Het gaat om bomen aan de Middenveer, J.P. Thyssensingel, Havikstraat, Sperwerstraat, Rijnstraat, eilandje Koningsweer, Beversweer, Reineweer en bij de algemene begraafplaats. Daarna zijn de grote bomen aan de beurt. Die staan in het Burgemeester Feitsmapark, aan de Zwaluwstraat, Deltalaan en Krommestoep. “Na de snoeibeurt blijven we de bomen elk jaar controleren.  Twijfelen we over de veiligheid? Dan laten we verder onderzoek doen of nemen we maatregelen. Dat is ook verplicht volgens de wet”, aldus de gemeente Sliedrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld